Blue Air a anunțat ce se întâmplă cu banii daţi pe bilete

Blue Air a anunțat ce se întâmplă cu banii daţi pe bilete

230.000 de pasageri au fost afectați de suspendarea zborurilor din România de către Blue Air, care ar trebui să reia cursele abia din 10 octombrie.

Compania aeriană face joi noi precizări despre rambursarea banilor pe bilete.

Cel mai important: rambursarea sumelor datorate depinde atât de reluarea operațiunilor, cât și de activitatea de vânzare a Blue Air.

"Rambursarea tuturor sumelor datorate pasagerilor pentru biletele achiziționate depinde esențial de reluarea operațiunilor și a activității de vânzare a Blue Air", arată compania într-un comunicat.

ADVERTISING

Reprezentanții companiei susțin că actualii acționari sunt în discuții cu doi potențiali investitori, iar un factor esențial în rambursarea biletelor e aportul în numerar adus de unul dintre aceştia.

Toți pasagerii au primit 3 opțiuni:

  • reprogramarea călătoriei pe următorul zbor disponibil,
  • rambursarea în portofelul electronic (Blue Air oferind un bonus în procent de 25%, din valoarea biletului achiziționat drept compensare pentru neplăcerile create pasagerilor)
  • rambursarea biletelor achiziționate.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În ultimele zile au fost create peste 17.500 de portofele electronice, totalizând 1.900.000 de euro, iar pasagerii care au ales această opțiune vor putea folosi sumele în vederea achiziționării de bilete imediat ce compania va activa procesul de vânzare.

Se reiau zborurile?

Teoretic asta ar trebui să se întâmple pe 10 octombrie, dar compania nu promite nimic.

Reprezentanții Blue Air spun că au primit sprijin din partea majorității aeroporturilor din străinătate, incluzând aeroporturile din Italia, Israel, Spania, Marea Britanie, precum și a furnizorilor de combustibil din aceste aeroporturi, pentru a putea relua serviciile, sub condiția plății în avans a serviciilor oferite.

ADVERTISING

Compania mizează pe același sprijin și din partea aeroporturilor din România: Bacău, Cluj-Napoca, București-Otopeni și Iași.

De asta şi de aportul în numerar adus de investitori depinde reluarea activităţii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇