DIICOT a fost sesizat în cazul Blue Air

DIICOT a fost sesizat în cazul Blue Air

Procurorul-şef adjunct al DIICOT, Oana Daniela Pâţu, a confirmat miercuri, la Parlament, că a fost înregistrată la instituţia pe care o conduce o sesizare referitoare la compania Blue Air.

„A fost înregistrată o sesizare, despre obiectul ei în acest moment nu vă pot da mai multe detalii. Nu s-a început urmărirea penală in rem. Nu vă pot da mai multe detalii. Nu pot decât să confirm existenţa unei sesizări pe rolul DIICOT. Vom face verificările care trebuie pentru clarificarea situaţiei”, a menţionat Pâţu, potrivit Agerpres.

ADVERTISING

Aproape 30 de curse Blue Air anulate miercuri de pe Otopeni

Blue Air a anunțat marți că sistează toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România până luni, 12 septembrie. Compania a spus că e în incapacitatea de a mai opera zborurile, după ce Agenția Fondului de Mediu (AFM), aflată în subordinea Ministerului Mediului, a impus o poprire pe conturile sale.

Blue Air a precizat că sunt anulate doar zborurile cu plecare din România, însă aceste curse aveau și zboruri retur cu bilete deja vândute. Miercuri, 29 de curse Blue Air care ar fi urmat să decoleze de pe Otopeni au fost anulate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ministrul Mediului Tanczos Barna, a spus că nu este niciun motiv pentru anularea curselor și a explicat că Blue Air nu a respectat legea, așa cum au făcut-o celelalte companii aeriene, în privința certificatelor de gaze cu efect de seră.

Aproape 2.100 de români au cerut să fie repatriați

Aproape 2.100 de români afectaţi de anularea zborurilor Blue Air au solicitat sprijin să revină în ţară, a anunțat miercuri premierul Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

”De la MAE am primit centralizatorul în această dimineaţă. 2.098 de cetăţeni români au apelat la serviciile consulare”, a declarat Ciucă.

ADVERTISING

Cererile au venit din Cehia, Cipru, Croaţia, Grecia, Israel, Norvegia, Portugalia, Spania şi Regatul Unit, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Mihail Filip.

El a reamintit că românii aflați în dificultate după anularea curselor Blue Air pot cere ajutorul MAE prin următoarele modalități:

Citește AICI tot ce știm până la acest moment despre criza Blue Air


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇