Un consilier al lui Grindeanu, blocat pe o insulă după criza Blue Air, se plânge de reacția autorităților

Un consilier al lui Grindeanu, blocat pe o insulă după criza Blue Air, se plânge de reacția autorităților

Cătălin Urtoi, consilier al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, este unul dintre românii blocați în străinătate după ce compania Blue Air a suspendat zborurile.

El se află în Grecia și s-a plâns, marți și miercuri, pe rețelele de socializare că nu a reușit să primească, din surse oficiale, informații despre cum se va întoarce în țară. Joi, însă, a spus că a urmat procedurile transmise de MAE și că ”deocamdată totul este ok”.

Liderul USR, Cătălin Drulă, a postat pe Twitter câteva mesaje ale consilierului. În primul mesaj, Cătălin Urtoi spune că sâmbătă avea zbor de revenire în România cu Blue Air și se întreabă ce va face.

ADVERTISING

”Mișto… Suntem un grup de români pe insula Paros, iar sâmbătă, pe data de 10 septembrie, aveam zbor spre București cu Blue Air. De câteva ore ne întrebăm ce facem?! Mâine dimineață o să căutăm soluții, dar e destul de complicat”, a scris consilierul.

Catalin-Urtoi-1

Ulterior, răspunzând unui comentariu, Urtoi afirmă că a sunat la numărul unic prezentat de autorități, precum și la ambasada României din Atena și nu răspunde nimeni.

Catalin-Urtoi-2

Consilierul ministrului Transporturilor a scris apoi că i s-a răspuns la telefon, doar că persoana aflată la capătul celălalt al firului nu a știut ce să îi spună oficial, mai mult de ce știa și el, pe surse.

Catalin-Urtoi-3

Joi, consilierul lui Sorin Grindeanu a venit cu precizări. A urmat procedurile transmise de MAE și așteaptă comunicatul celor de la Blue Air, pentru a vedea dacă cursa lui este prinsă în programul lor de reluare a zborurilor spre România.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Am fost contactat de mai multe persoane din presă și ca să se elimine orice interpretare vin cu câteva precizări:

  1. Grupul de români care suntem în insula Paros avem bilet de avion la Blue Air din Mikonos spre București, în data de 10 Septembrie, adică Sâmbătă.
  2. Am urmat procedurile transmise de către MAE și așteptăm comunicatul celor de la Blue Air de astăzi, pentru a vedea dacă cursa noastră este prinsă în programul lor de reluare a zborurilor spre România.
  3. Deocamdată totul este ok”, a scris Cătălin Urtoi, pe Facebook.
ADVERTISING

Blue Air a anunțat marți că sistează toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România până luni, 12 septembrie.

Miercuri, Administraţia Fondului pentru Mediu a ridicat poprirea conturilor Blue Air, stabilind un grafic pe 12 luni pentru achitarea creanței. Ulterior, Blue Air a spus că va relua zborurile. Rămâne de văzut când se va întâmpla asta.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇