Blue Air va relua zborurile. Peste 54.000 de călători sunt afectaţi şi TAROM pleacă după ei

Blue Air va relua zborurile. Peste 54.000 de călători sunt afectaţi şi TAROM pleacă după ei

După ce i s-a ridicat poprirea de pe conturile bancare, Blue Air anunță că va relua zborurile. Rămâne de văzut când se va întâmpla asta.

În perioada 6-11 septembrie au fost planificate, dar anulate 401 zboruri și au fost afectați peste 54.000 de călători, transmite Boarding Pass.

„În aceste momente facem o evaluare atentă ca să înțelegem care ne este capacitatea de operare. În decursul zilei de mâine (joi - n.red.), vom reveni cu un comunicat oficial în care vom anunța exact ce zboruri vom relua, fie cu sprijinul TAROM sau a altor operatori. Încercăm să aducem acasă pasagerii blocați în aeroporturile străine”, susţine compania, într-un comunicat citat de Mediafax.

ADVERTISING

„Poprirea a fost ridicată și zborurile vor fi reluate. Am beneficiat de sprijinul AFM, în special cel al domnului președinte Dobre”, adaugă compania.

Creanţa de 28,7 milioane de lei pe care o are la Ministerul Mediului va fi eșalonată, a confirmat compania anunţul AFM.

Datoriile companiei se ridică la un total de 230 milioane de euro, ceea ce înseamnă 50% din totalul veniturilor realizate într-un an normal de operare.

Cât despre pasagerii care au avut bilete anulate, Blue Air susţine că „le-a oferit opțiunile prevăzute de legislația în vigoare, aplicabile tuturor operatorilor aerieni la nivel european (rambursarea biletelor de călătorie, rerutarea pe următorul zbor disponibil publicat pe website sau rambursarea în portofelul electronic utilizabil la viitoare achiziții de bilete).”

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Un avion TAROM pleacă la Tel Aviv

O primă cursă TAROM va pleca către Tel Aviv, miercuri seară, pentru a repatria 150 de călători lăsaţi de izbelişte de Blue Air.

”O primă cursă specială TAROM va decola astăzi, în jurul orei locale 21:50, către Tel Aviv (aeroportul Ben Gurion) pentru repatrierea din Israel a aproximativ 150 cetăţeni români afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air”, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.  

ADVERTISING

Încă o linie de ajutor la MAE

Pe de altă parte, Ministrul de Externe a înfiinţat încă o linie telefonică pentru românii afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air.

Cele două număre de telefon sunt:

  • 004 021 4311869
  • 004 0751 084 537

Adresa de email callcenter@mae.ro este, de asemenea, recomandat a fi utilizată de MAE.  


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇