Întorsătură neașteptată în scandalul Blue Air: Corpul de control al premierului a descins la Ministerul Mediului

Întorsătură neașteptată în scandalul Blue Air: Corpul de control al premierului a descins la Ministerul Mediului

Mișcare surprinzătoare în scandalul Blue Air. Corpul de control al premierului a fost trimis la Ministerul Mediului, pentru a verifica decizia de blocare a conturilor.

Potrivit unor surse guvernamentale, citate de News.ro, este verificată decizia Administraţiei Fondului de Mediu de blocare a conturilor Blue Air, decizie care ar fi aparținut unui funcționar și despre care ministrul Mediului, Tanczos Barna, nu ar fi știut.

Decizia de blocare a conturilor ar fi fost luată după ce mai multe somații de plată fuseseră trimise de Administrația Fondului de Mediu către Blue Air, somații la care compania nu a dat niciun răspuns.

ADVERTISING

Săptămâna trecută, după blocarea conturilor, Blue Air a suspendat cursele aeriene, ultimul termen anunțat pentru reluarea zborurilor fiind 10 octombrie 2022.

Peste 230.000 de pasageri au fost afectați de anularea zborurilor Blue Air. Compania aeriană le-a oferit acestora trei variante pentru recuperarea banilor dați pe bilete - reprogramarea zborului, crearea unui portofel virtual pentru viitoare achiziţii şi rambursarea. Peste 17.500 de portofele electronice au fost create totalizând 1,9 milioane de euro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În ce privește rambursarea banilor, compania a anunțat că aceasta depinde de reluarea zborurilor. Doar că situația este destul de dificilă, având în vedere că este necesar ca Blue Air să achite partenerilor comerciali costurile serviciilor prestate, dar să aibă și banii necesari pentru plata combustibilului şi a cheltuielilor necesare pentru reluarea zborurilor.

Mai multe curse TAROM au preluat, în ultimele zile, pasageri români cu bilete rezervate la compania Blue Air.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇