Unde poți merge în iulie și august în Grecia, dar fără să te calci pe picioare cu alți turiști (Galerie foto)

Unde poți merge în iulie și august în Grecia, dar fără să te calci pe picioare cu alți turiști (Galerie foto)

Grecia e superbă în această perioadă a anului și nu numai. Însă asta atrage foarte mulți turiști, mai mulți decât ți-ai dori să întâlnești. În vacanță, când pleci pentru liniște și relaxare, întâlnirea cu o masă de oameni nu e tocmai ce ți-ai dori. Sigur, asta dacă nu cumva socializarea e pe lista ta cu lucuri de făcut în concediu.

Vacanță cu întreaga familie în Grecia. Sfaturi de călătorie și ce destinații să alegi (Galerie foto)

Din fericire, însă, Grecia are și locuri care nu sunt de obicei luate cu asalt de turiști. Locuri la fel de frumoase, cu plaje superbe, dar cu nume nu la fel de sonore precum Santorini sau Mykonos.

ADVERTISING

Kasos

Kasos este o insulă grecească virgină, cea mai sudică din Marea Egee, situată în Arhipelagul Dodecanez. Tocmai depărtarea face să fie mai puțin cunoscută și populară, chiar dacă peisajul său natural este un adevărat paradis.

Dacă ajungi aici, se impune o plimbare prin vechiul port Bouka, construit în urmă cu aproximativ 2.000 de ani, sau să vizitezi unul dintre satele pitorești și tradiționale Pounta sau Panagia. E o destinație perfectă pentru drumeții, dar unde te vei îndrăgosti și de bucătăria locală.

Un alt punct de atracție al insulei este biserica din Agios Mammas.

Plajele din Kasos sunt adevărate bijuterii izolate, cu ape cristaline turcoaz și smarald. De neratat sunt plajele Ammouas și Antiperatos. Plajele virgine sunt și ele o opțiune, Marmara, unde poți merge cu barca, fiind cap de listă.

ADVERTISING

Cele mai romantice locuri din Grecia. Minunate destinații pentru escapade în doi (Galerie foto)

Lemnos

O altă insulă grecească liniștită, Lemnos este situată în nordul Mării Egee, în apropiere de Thassos. Este un paradis natural, cu plaje cu nisip și valuri înalte pe coasta de est, perfecte pentru surf.

Dar Lemnos nu înseamnă doar plajă, ci și situri arheologice, cum ar fi Kavirio, Poliochni sau castelul medieval din Myrina. Pentru cei dornici să exploreze mai mult, există opțiunea de a vizita peștera Philoctetes, care și-a împrumutat numele de la un erou grec din mitologie.

Destinații de poveste din Grecia. Asigură-te că nu le ratezi în vacanță! (Galerie foto)

Itaca

Mitica insulă Itaca, patria legendarului Ulise, este o bijuterie ascunsă în Marea Ionică. La fel ca toate insulele ioniene, coasta Itaca este înconjurată de păduri de pini, care oferă umbră în zilele toride în care plaja nu e prima opțiune.

Dacă însă plajele te-au adus aici, trebuie să știe că varietatea e mare: pot fi cu nisip sau stâncoase, organizate, dotate cu o grămadă de facilități, sau complet izolate. Apele sunt cristaline și răcoritoare, iar peisajul neîntrecut.

ADVERTISING
AlphaCard Visa susţine vacanţele în Grecia! Plătește cu cardul Visa (de credit sau debit) de la Alpha Bank taxele de autostradă şi feribot în Grecia şi:
  • primeşti banii înapoi – în limita a 20 de euro per card
  • intri în tragerea la sorți pentru o croazieră în Marea Nordului
Cu cardul de credit Visa de la Alpha Bank te bucuri de 3 rate automate fără dobândă şi fără comision, la plățile de cel puţin 600 de lei (sau 120 de euro) efectuate în Grecia.
Dacă nu ai un card de credit Visa de la Alpha Bank, îl poți obţine cu 0 taxă de emitere, 100% online accesând https://www.alphabank.ro/greek-credit-card sau în oricare unitate Alpha Bank din România si primești cadou şi un prosop de plajă.
Campanie valabilă în perioada 15 iunie – 15 septembrie.

Poți vizita satele pitorești Perachori și Anoyi, primul cunoscut pentru priveliștile panoramice, iar cel de-al doilea pentru formațiunile stâncoase uimitoare.

Vezi și Insula din Grecia unde mașinile sunt interzise: Un paradis liniștit, în care transportul se face cu măgăruși și cai (Galerie foto & Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇