Destinații de poveste din Grecia. Asigură-te că nu le ratezi în vacanță! (Galerie foto)

Destinații de poveste din Grecia. Asigură-te că nu le ratezi în vacanță! (Galerie foto)

Grecia e o poveste în sine. Oriunde ai merge, ai șanse foarte mici de a fi dezamăgit. Nu degeaba turiștii se întorc an de an aici, pentru noi și noi amintiri.

Dacă ai făcut și tu o pasiune pentru Grecia sau abia acum o descoperi, asigură-te că, pe lângă orașele emblematice, le vei include în topul destinațiilor și pe cele de mai jos, sugerate de Pandotrip.

Oia, Santorini

Orașul Oia, de pe insula Santorini, întruchipează destinația la care turiștii se gândesc când aleg o vacanță în Grecia. Aici vei vedea renumitele cupole albastre care se întâlnesc pe majoritatea timbrelor poștale.

Datorită poziției sale geografice, Oia are cele mai uimitoare apusuri de soare în fiecare zi. Orașul, deși este aglomerat, merită vizitat. Obligatorii sunt vizitele la tavernă, pentru că bucatele sunt de-a dreptul minunate, la fel relaxarea pe plajă. Dacă închizi ochii și faci abstracție de mulțime, vei crede că ești în paradis.

Kastraki, Meteora

Kastraki este un mic oraș grecesc din regiunea Meteora, în Grecia continentală. Aici vii dacă ai de gând să-ți faci drum la mănăstirile Meteora, lăudate, maiestuoase și parcă ireale.

Kastraki în sine este o încântare arheologică cu casele sale de piatră și acoperișurile roșii. Zona rurală care înconjoară Meteora este excelentă pentru drumeții.

Chania, Creta

Orașul Chania de pe insula Creta ”țipă” a autentic. De la portul colorat venețian, înțesat de cafenele și restaurante, până la labirintul străzilor pline de magazine și buticuri din centrul vechi, orașul e însuflețit atât ziua, cât și noaptea. Bucătăria cretană este imbatabilă, iar portul este cel mai bun loc pentru a încerca sortimentele locale de pește.

Urcă până la micuța biserică Profitis Ilias și vei fi răsplătit cu o panoramă uimitoare asupra întregului oraș Chania.

ADVERTISING

Sigur că o ieșire la plajă se impune, iar aici se află două dintre cele mai frumoase astfel de locuri: Elafonisi, renumit pentru nisipul său roz și marea cristalină, și Balos, laguna liniștită cu nisip alb și ape turcoaz.

Monemvasia, Peloponez

Monemvasia se află chiar în largul coastei Peloponezului și, deși este o insulă, un drum îngust o leagă de continent. De la distanță, Monemvasia pare a fi o movilă gigantică și fără viață, de stâncă aridă. De altfel, orașul a fost construit pentru a părea invizibil de pe continent, el fiind vizibil doar de pe mare.

Pe această insulă minusculă vei descoperi o cetate medievală și liniște, multă liniște. Asta pentru că foarte puțini oameni trăiesc aici și nu sunt permise mașinile peste tot. Există câteva hoteluri, câteva taverne și câteva magazine de suveniruri. Insula are, de asemenea, două plaje excelente. Este locul perfect pentru o vacanță în cuplu.

Lindos, Rodos

Este orașul perfect dacă vrei să combini odihna la plajă și vizitarea monumentelor istorice. Orașul se află într-un golf frumos, mărginit de nisipuri aurii. Deasupra, pe un deal proeminent, se află o acropolă asemănătoare unei fortărețe, care datează din jurul anului 200 î.Hr..

Lindos este orășelul perfect, cu străzi înguste pietruite, pline cu grădinițe de flori și viță de vie.

Cu acropola, însă, e altă poveste, căci atrage toate privirile. Aici vei descoperi un templu cu coloane și scări impresionante, rămășițele unui templu roman și un turn pentagonal care făcea parte dintr-un castel. Iar după atâta mers te așteaptă mare și liniștită o plajă, în golful Sf. Paul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇