Vacanță cu întreaga familie în Grecia. Sfaturi de călătorie și ce destinații să alegi (Galerie foto)

Vacanță cu întreaga familie în Grecia. Sfaturi de călătorie și ce destinații să alegi (Galerie foto)

Grecia clar este pentru toată familia! La orice vârstă te vei simți ca peștele în apă atât în Grecia continentală, cât și pe insule.

Dacă aveai dubii dacă o vacanță în formulă completă în Grecia este sau nu potrivită pentru toată familia, nu e cazul, spun cei care s-au încumetat și au câștigat.

Nu doar că este relativ aproape de România și se poate ajunge inclusiv cu mașina, dar în Grecia poți alege dintre o mulțime de variante de cazare pentru toate buzunarele, mâncarea este foarte bună, peisajele sunt așa cum ți le imaginezi, ba mereu ai și bonus, iar apa mării, îmbietoare.

Dar care ar fi destinațiile potrivite pentru această formulă?

În primul rând, dacă ai la dispoziție două săptămâni de vacanță, ideal ar fi să te concentrezi pe un singur grup de insule, pentru a evita timpii lungi de călătorie. Orarele de zbor vor face legea, la fel și cele ale feriboturilor, așa încât va trebui să-ți optimizezi plecările și sosirile.

Dacă iei, spre exemplu, în calcul arhipelagul Dodecaneselor, insulele Rhodos și Kos vin cu multă istorie și o mulțime de atracții pentru familii. În plus, de aici vei fi la scurtă distanță cu feribotul și de mult mai liniștitele Tilos (excelentă pentru plimbări) și Leros (cu castele și sate tradiționale).

ADVERTISING

Iată și alte variante sugerate de Santorinidave.com.

Epir

Fermecătoarea regiune Epir, din nord-vestul Greciei, este una dintre cele mai bune destinații de familie din Grecia.

Renumită pentru diversitatea sa, peisajele uimitoare și istoria bogată, Epir este destinația ideală pentru familiile care călătoresc cu copii mici sau adolescenți.

Una dintre cele mai bune baze de unde poți explora Epirul este fermecătorul oraș Ioannina. Construit pe malul unui lac superb, Ioannina este un oraș pitoresc, cu o frumoasă arhitectură tradițională și cu un vibe autentic, motiv pentru care aici se pot desfășura multe activități în familie. Iar o scurtă excursie cu vaporașul până la insula locuită din mijlocul lacului este, cu siguranță, în fruntea listei.

Odată ajunși pe insulă, poți parcurge întregul ei perimetru în aproximativ o oră și poți vizita Muzeul lui Ali Pașa înainte de a ajunge în piața pitorească, un loc plăcut, unde poți mânca sau bea ceva în timp ce copiii se joacă în siguranță.

În afară de Ioannina, în Epir se află unele dintre cele mai frumoase sate din Grecia. Zagorochoria și Tzoumerka sunt două grupuri de sate perfecte pentru familiile care iubesc activitățile în aer liber.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Îmbrățișate de munți înalți, aceste sate reprezintă cele mai bune puncte de plecare sau de sosire pentru unele dintre cele mai pitorești trasee de drumeție din Epir.

Există trasee pentru toate nivelurile de dificultate, multe dintre acestea fiind ideale pentru familiile cu copii. Drumețiile pe lângă cascade, râuri și vechi poduri de piatră îți vor transforma copiii în mici exploratori.

Cele mai bune momente pentru a vizita Epirul cu copiii sunt primăvara și vara, când vremea nu face surprize, iar totul în jur e verde. Pe timpul verii, fă-ți timp și pentru câteva zile de relaxare în câteva dintre stațiunile de la malul mării, cum ar fi Parga și Sivota, combinând astfel o vacanță la munte cu una la mare.

Halkidiki

Halkidiki, peninsula cu trei „brațe” din nord-estul Greciei, cu popularul Kassandra, mai izolatul Sithonia și „religiosul” Athos, cu al său Munte Sfânt, este de asemenea de bifat cu familia.

În Halkidiki sunt plaje de pus în fotografiile de pe cărțile poștale, scăldate de ape albastre și puțin adânci, golfuri superbe, păduri și sate pitorești.

De pildă, satul Haniotis, din peninsula Kassandra, are o infrastructură ideală pentru vacanțe în familie. Aici poți duce copiii la parcul de distracții Fairytopia, unde se vor distra pe cinste în castelele gonflabile sau sărind la trambulină.

ADVERTISING

De asemenea, rezervați câteva ore și pentru peștera Petralona. Și tot o destinație liniștită este Sithonia. Are plaje excepționale, cu vegetație luxuriantă și pini care cresc chiar în apropierea mării.

Vizitează plaja din Toroni, cu steag albastru, foarte bine organizată. Aici nisipul este un pic mai granulat, dar e special de-a dreptul. Nu se lipește de piele! Când celor mici li se face foame, încercați taverna Stavros de pe plajă, unde vei găsi pește proaspăt la prețuri decente.

Și dacă tot ești în zonă, mergeți să vizitați cu toții vechiul Toroni, cu al său castel cunoscut și sub numele de Likithos. Castelul este situat pe o peninsulă stâncoasă, mică și abruptă, la marginea sudică a plajei.

La nord de Poligiros, capitala oficială a zonei, se află Muntele Holomontas, unde puteți face niște trasee de ținut minte. Savurează cafeaua la taverna Psili Rahi sau organizează un picnic în familie în zona de agrement special amenajată, care se află la aproximativ 9 kilometri de la intersecția cu Palaiokastro.

Ia barca de la Ouranoupoli și organizează o minicroazieră în jurul Agio Oros. Micii tăi navigatori vor fi în al nouălea cer de fericire! Deși accesul la Muntele Sfânt este permis doar bărbaților, în mod cert toată familia se va bucura de această excursie.

Nu sunt de neglijat nici festivalurile din Halkidiki, iar dacă te nimerești în perioada desfășurării unuia dintre acestea, nu ezita să participi. Festivalul de la biserica Profetului Ilie, din Holomontas, are loc pe 20 iulie, iar festivalul „raki” din satul Brastama e programat pentru 15 august.

Festivalul Kassandra de la amfiteatrul din Siviris se desfășoară timp de două luni, vara, și pe parcursul lui sunt prezentate o mulțime de piese de teatru pentru copii și concerte pentru toată familia.

Halkidiki este, de asemenea, o peninsulă renumită pentru produsele sale tradiționale, cum ar fi mierea de pin, cartofii Holomontas, ciupercile (soiul avgomilakia), dulciurile tradiționale grecești numite „dulciuri de lingură”, castanele, un tip special de fasole din Neohori, precum și uleiul de măsline și, bineînțeles, măslinele.

E momentul să vă răsfățați cu toții simțurile, fără să vă gândiți la siluetă.

Zakynthos

Insula Zakynthos din Marea Ionică este, la rândul ei, o destinație ideală pentru familii, având multe stațiuni care oferă o sumedenie de activități pentru ca vacanța grecească a copiilor să se transforme într-una cu adevărat distractivă.

Extrem de populară în rândul turiștilor, insula este, de asemenea, perfectă pentru cei care caută aventura.

Tsilivi, Kalamaki și Alykanas sunt cele mai prietenoase stațiuni pentru copii. Plaja Navagio este o experiență de neuitat, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Situată în partea de nord-vest a insulei, Navagio este cunoscută și sub numele de „Plaja epavei”, datorită navei eșuate pe nisipul alb și fin.

Un răsfăț special pentru copii va fi vizitarea Parcului marin de pe coasta de sud, de la Capul Marathias până la plaja Gerakas, care formează golful Laganas.

Această zonă protejată este un loc de reproducere pentru broaștele țestoase marine pe cale de dispariție, din specia Caretta Caretta. Dacă sunteți norocoși, pe parcursul unei excursii cu barca, le veți putea vedea în habitatul lor natural.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇