Cele mai romantice locuri din Grecia. Minunate destinații pentru escapade în doi (Galerie foto)

Cele mai romantice locuri din Grecia. Minunate destinații pentru escapade în doi (Galerie foto)

Cine a fost în Grecia îți poate spune că, acolo, mai cu seamă în unele locuri, romantismul e la el acasă. Dacă asta e ceea ce-ți dorești, n-ai decât să urmărești deja ofertele la bilete de avion și să-ți rezervi cazarea.

Dar iată unde poți merge pentru o lună de miere de neuitat (sau măcar o săptămână) sau pur și simplu pentru o escapadă romantică în doi, în care să vă vedeți cu alți ochi.

Dacă plecați doar pentru un city break, probabil cea mai bună recomandare e Atena, conform Wander-Lush. Accesibilă, vă va răsfăța cu străduțele sale instamagrabile, ce te invită la plimbări lungi, piețele și tavernele din Plaka, cu atmosfera unică oferită de barurile de pe acoperiș și de ce nu cu misterul monumentelor sale istorice, lângă care vă veți ține de mână și vă veți simți mici.

ADVERTISING

Cardul Visa de la Alpha Bank este partenerul vacanțelor în Grecia și în această vară. Până pe 30 septembrie dacă plătești taxele de autostradă și feribot în Grecia cu unul dintre cardurile Visa de la Alpha Bank primești banii înapoi, iar fiecare tranzacție cu cardul în Grecia îți oferă șanse în plus pentru a câștiga prin tragere la sorți unul dintre cele 3 vouchere eMAG în valoare de 2.000 euro fiecare. În plus, dacă aplici pentru un AlphaCard de cumpărături Visa, ai 0 taxa de emitere și câștigi automat o pernă de călătorie.

Dacă aveți un pic mai mult timp la dispoziție, lista e lungă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Plaja de marmură (Thassos) - Având o carieră la dreapta și stânci unde se pot face scufundări la stânga, această plajă exotică și retrasă, situată într-un mic golf, e compusă doar din pietricele de marmură. Contrastul dintre acestea și marea de un albastru electric, dar și peisajul parcă rupt de lume, fac din această plajă vedeta Insulei Thassos.

Oia (Santorini) - Un sat tradițional grecesc aflat pe o stâncă, cu străzi înguste și biserici cu domuri albastre, Oia oferă priveliști spectaculoase: poți vedea “Vulcanul” – așa numesc localnicii insulele din lavă solidificată Palia și Nea Kameni - și insula Thirassia. Priveliștea merită savurată pe deplin și îndelung când soarele apune în Marea Egee. Un pahar de vin în față va întregi atmosfera și va face amintirile și mai frumoase, peste ani.

Morile de vânt (Mykonos) - Construite de venețieni în secolul XVI și aflate în folosință până la începutul secolului XX, cele patru mori albe cu acoperiș de lemn de lângă orașul Mykonos rămân un simbol al trecutului prosper al insulei și te pot duce cu gândul unde nici măcar nu crezi. Una din ele a fost transformată în muzeu și poate fi vizitată, așa că nu pierdeți ocazia în lungile plimbări.

Kerri (Zakynthos) - De la plaja din Kerri se poate urca pe un drum pietruit spre far și până pe malul stâncos al insulei, la câteva zeci de metri deasupra mării, unde poate fi admirat un apus de soare atât de captivant, încât, la final, veți vedea turiști care îl aplaudă.

Paradise Beach (Corfu) - O plajă pe cât de stâncoasă și inaccesibilă (se poate ajunge doar cu barca), pe atât de spectaculoasă. Iar grotele sunt perfecte pentru snorkeling și scufundări. Și creat amintiri în doi.

Plaja Navaggio (Zakynthos) - De la plimbări cu barca în Peșterile Albastre până la drumeții, escaladă și scufundări, dar și priveliștea unei epave spectaculoase, asta are de oferit plaja Navaggio, situată într-un mic golf din insula Zakynthos. Romantism, acțiune, peisaje unice – asta promite o astfel de destinație.

Mica Veneție (Mykonos) - Una din cele mai fotografiate destinații turistice din Europa, fostul cartier de case a devenit o zonă pitorească dedicată barurilor și restaurantelor șic, cu o viață de noapte intensă. Puteți savura un cocktail de cinci stele în timp ce valurile vi se sparg la picioare.

ADVERTISING

Plaja Elafonisi cu nisip roz (Creta) - Apa limpede, turcoaz, și plaja cu nuanțe de roz fac din această destinație un adevărat paradis. Așa vă veți și simți.

Canal d’Amour (Corfu) - Legendele locale spun că îndrăgostiții care traversează înot canalul, ce se aseamănă pe alocuri cu o peșteră, nu se vor despărți niciodată, iar cei care se scaldă în apele acestuia când e umbrit vor fi mereu norocoși în dragoste. Merită încercat, nu?


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇