Poţi primi 15.000 de euro ca să te muți în Sardinia. Care sunt condiţiile

Poţi primi 15.000 de euro ca să te muți în Sardinia. Care sunt condiţiile

Sardinia îţi dă 15.000 de euro pentru a te muta pe insulă. A două insulă ca mărime din Marea Mediterană, acest loc pardisiac se confruntă cu o scădere a populaţiei rurale, în condiţiile în care tot mai mulţi tineri aleg să muncească în altă parte.

Pentru a contracara acest fenomen, guvernul a alocat un buget de 45 de milioane de euro pentru cei care doresc să se stabilească pe insula italiană, scrie Euronews.

Banii sunt acordaţi celor care cumpără sau renovează o locuinţă dintr-o zonă cu mai puţin de 3.000 de locuitori, suma maximă care poate fi acordată în cadrul programului fiind de 15.000 de euro. Grantul nu poate depăşi jumtate din costul total al imobilului sau al lucrărilor de renovare.

ADVERTISING

Beneficiarii se angajează să locuiască permanent pe insulă şi trebuie să solicite permis de ședere permanentă în Sardinia în primele 18 luni de la sosire.

Italia se confruntă cu un fenomen accentual al îmbătrânirii populaţiei. Vârsta medie a italienilor este în prezent de 45,7 ani şi se estimează că până în 2050 va ajunge la 50,7 ani. În următorii 50 de ani, populaţia Italiei s-ar putea reduce cu 20 la sută, de la 59,55 milioane de locuitori la 47,6 milioane de locuitori.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇