Cele mai spectaculoase lacuri din lume. Un itinerariu de vacanță altfel (Galerie foto)

Cele mai spectaculoase lacuri din lume. Un itinerariu de vacanță altfel (Galerie foto)

Puține peisaje sunt mai generatoare de calm ca vederea unei ape turcoaz. Iar studii recente au arătat că cei care locuiesc lângă o apă au o sănătate mai bună, atât fizică, cât și psihică.

Suntem atrași iremediabil de apă, fie și prin prisma nevoii existențiale de a o ști aproape, dar și pentru frumusețea ei.

Iar dacă plănuiești o vacanță altfel, un tur al celor mai frumoase lacuri din lume poate fi exact ceea ce ai nevoie. Iată câteva locuri pe care nu ar trebui să le ratezi, conform Veranda.

Laguna Verde

Vei găsi acest lac în Bolivia. E foarte sărat și înconjurat de vulcani acoperiți de zăpadă, așa că vei merge la sigur. Nu ai cum să fii dezamăgit!

ADVERTISING

Marea Moartă

Tot o apă sărată, cea mai sărată, Marea Moartă e atracție pentru oameni din toată lumea. Milioane de oameni vin an de an, mai cu seamă că aici au fost amenajate plaje, iar, mai nou, poți găsi hoteluri cu spa și tot felul de magazine de suveniruri.

Lacul Tahoe

E considerat cel mai frumos lac din SUA și una dintre destinațiile de top din America. Aici, în 80% din timp soarele strălucește fără să fie ascuns de nori, așa că e aproape garantat că vei avea parte de o experiență cât se poate de ”fotogenică”.

ADVERTISING

Lacul Como

Aflat în nordul Italiei și făcut popular și de George Clooney, fără să vrea, el având o vilă aici, Lacul Como are de toate: zona abundă în arhitectură renascentistă, munții se văd spectaculos pe fundal, iar apa e absolut perfectă.

Aflat la poalele Alpilor, Lacul Como este unul dintre cele mai adânci de pe continent, în partea sa centrală și nordică fiind situate și cele mai frumoase plaje.

Lacul Pehoé

Aflat în Patagonia, Chile, lacul cu ape de cristial e perla zonei. Nu însă și singura. Priveliștile asupra Cuernos del Paine Mountains sunt spectaculoase, aceștia fiind considerați unii dintre cei mai frumoși munți din lume.

ADVERTISING

Zona e căutată pentru drumeții, navigat și pescuit și e una de top.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇