O altfel de vacanță: Un tur al celor mai frumoase biserici din lume (Galerie foto)

O altfel de vacanță: Un tur al celor mai frumoase biserici din lume (Galerie foto)

Fie că ești credincios sau doar un admirator al comorilor arhitecturale, un tur al celor mai frumoase lăcașuri de cult din lume poate avea drept rezultat o vacanță spectaculoasă.

Dacă despre Basilica Sacré-Coeur din Paris, despre Sagrada Família, din Barcelona, sau despre Domul din Milano știi deja, în realitate, aceste edificii sunt atât de multe și atât de diferite încât ți-ar trebui două vieți să le vezi pe toate.

Conde Nast Traveler le-a reunit pe cele mai frumoase într-un top de unde chiar ai ce alege pentru următorul tău concediu.

ADVERTISING

Islanda

Hallgrímskirkja, un lăcaș de cult din Reykjavík, Islanda, aduce cu lava care face parte din cultura și geografia țării. Clădirea e fenomenală și în exterior, și în interior. Vei găsi inclusiv un observator, de unde poți admira întreg orașul.

Georgia

Să faci drumeții în munții Caucaz, în Georgia, e o atracție în sine. Iar o oprire obligatorie este la biserica Gergeti, o construcție din secolul XIV, la care se ajunge după o oră sau două de mers pornind din orașul Stepantsminda.

Gândește-te că edificiul e la o altitudine de 2.164 de metri, așa că toate așteptările îți vor fi împlinite.

ADVERTISING

Canada

Basilica Notre-Dame din Montreal, Canada, e o construcție fabuloasă, din anii 1820, în stil gotic. Găzduiește și o orgă din 1891, o comoară în sine.

Aici se țin și spectacole de 45 de minute, ce combină muzică, lumini, totul într-o ambianță de neuitat. Asigură-te că nu vei rata așa ceva.

Brazilia

Poate cea mai ciudată dintre clădiri este aceasta, din Brasilia, Brazilia. Pare o navă extraterestră, așa că e o experiență în sine. Cel care semnează arhitectura este Oscar Niemeyer.

Slovenia

Există o explicație de ce lacul Bled este cel mai vizitat loc din Slovenia. Lăsând la o parte apele de smarald, priveliștea asupra Alpilor și castelul din apropiere, comoara e biserica de pe mica insulă de pe lac, una construită în secolul XVII. Are și un ”clopoțel al dorințelor”, pe care niciun turist nu îl ratează.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇