Kamena Vourla și Lichadonisia, două paradisuri ascunse din Grecia, de vizitat mai ales în extrasezon (Galerie foto)

Kamena Vourla și Lichadonisia, două paradisuri ascunse din Grecia, de vizitat mai ales în extrasezon (Galerie foto)

La câteva ore de România, între înălțimile munților și apa turcoaz a Mării Egee, se află Kamena Vourla, un mic paradis grecesc încă neatins de turismul de masă. Iar de aici, drumul trebuie să continue către insulele Lichadonisia, un arhipelag nelocuit, comparat adesea cu Maldive, Seychelles sau chiar Bahamas.

Grecia are atât de multe locuri de vizitat, încât poți să mergi de fiecare dată altundeva și să nu te plictisești. Dacă preferi să nu te calci pe picioare cu alți turiști, poți alege stațiunea Kamena Vourla, aflată la două ore cu autobuzul față de Atena, unde poți ajunge și după un zbor de o oră și jumătate din București.

ADVERTISING

Este atât de aproape încât poți să o treci și pe lista ta de city break-uri.

Nisipuri variate, ape termale, liniște și mare

Kamena Vourla, un fost sat pescăresc, a devenit între timp o stațiune recunoscută pentru apele sale termale, recomandate pentru tratarea unor afecțiuni ale oaselor și pielii.

Deși localitatea în sine nu iese în evidență prin clădiri impunătoare sau localuri extravagante, vei fi însă impresionat de cadrul natural în care te afli: munți, plajă și mare la superlativ.

Pentru cei care vor mai mult la plajă, recomandat este nordul orașului, unde nisipul e fin, spre deosebire de sud, unde plajele au pietricele. În orice caz, pe ambele se găsesc șezlonguri cu umbrele, iar plajele sunt certificate "blue flag".

ADVERTISING

În stațiune nu sunt obiective turistice, însă Kamena Vourla este situată în apropiere de locul unde s-a dat bătălia de la Termopile, și de Delphi, oraș din Grecia antică dedicat zeului Apollo. Ambele pot fi vizitate într-o singură zi.

Insule nelocuite și protejate

Însă punctul forțe al regiunii este arhipelagul Lichadonisia, pe care grecii îl consideră Seychelles-ul țării.

Drumul până acolo, care durează 30 minute cu o barcă rapidă, este în sine o destinație. Pentru că apa e atât de limpede, se poate face inclusiv scuba diving.

ADVERTISING

Pe insule - Manolia, Strongyli, Mikri, Steno, Vagia, Vorias și Limani – nelocuite și protejate, nu există cazare, dar vei găsi de unde să-ți cumperi o băutură, ca să te răcorești, scrie Greek City Times.

Recomandat ar fi să nu le vizitezi în weekend, mai ales dacă vrei să rămâi și la plajă. În extrasezon (mai și septembrie) vei simți că toată insula e a ta și cu siguranță vei dori să te reîntorci.

AlphaCard de cumpărături este partenerul vacanțelor în Grecia și în această vară. Până pe 30 septembrie te bucuri de cashback la plata taxelor de autostradă în Grecia, ai 3 sau 6 rate automate fără dobândă și 0 taxă de emitere.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇