Dans oriental, muzică LIVE și dans contemporan într-un singur eveniment - We love 2 raqs la Festivalul de Arte Performative Timișoara

Afis-web-We-love-2-raqs

Festivalul de Arte Performative Timișoara (FAPT) te așteaptă la Teatrul German de Stat,  marți, 31 octombrie, ora 19:30, să descoperi elementele raqs-ului, într-un spectacol care  îmbină dansul oriental, muzica LIVE și dansul contemporan – we love2 raqs. Având la bază raqs shari sau dansul oriental (alias „dansul din buric”), we love 2 raqs  confruntă și deconstruiește imaginile orientaliste și colonialiste. În acest performance  dansatorii Dina Abdelhafez, The Darvish, Lia Pavlidis, Zadiel Sasmaz, Marilyn Nova  White creează un corp colectiv de raqs, prin interpretarea dată dansului oriental și  genurilor divergente precum fusion tribal, stilul tribal american, fusion, voguing, baladi și  dans contemporan. 

ADVERTISING

Dima Dawood (kanun), Sultan Kara (percuție) și Leila Moon (voce) îi insoțesc muzical. După proiectul solo și coproducția HAU „Dansöz”, Tümay Kılınçel și Berna Kurt continuă  colaborarea, recontextualizând dansul ca o practică feministă, de câștigare a încrederii  în sine. 

Spectacolul we love 2 raqs va fi urmat a doua zi, 1 noiembrie, de la ora 14:00 la 17:00, de  un atelier de dans contemporan susținut de Tümay Kılınçel, la Teatrul Basca.  

Berna Kurt  

Pr. Dr. Berna Kurt a studiat științe politice, management artistic și istorie în Istanbul. A fost  implicată în diverse proiecte de dans în calitate de coregraf, instructor, dramaturg, critic  sau cercetător. Activitatea sa transdisciplinară combină studiile în domeniul spectacolului  cu teorii social-politice și analizează estetica dansului din perspectiva științelor socio 

ADVERTISING

umaniste. Din 2018, împreună cu Tümay Kılınçel, coregrafă în Berlin, aprofundează  tehnicile dansului din buric. În prezent face parte din Departamentul de Dansuri Populare  de la Universitatea Van Yüzüncü Yıl.

Tümay Kılınçel a studiat artele spectacolului în Germania. Activitatea ei se concentrează  pe conexiunea dintre corp și mișcare. În performance-uri abordează relațiile de putere, interoghează din când în când canoanele dansului și le transpune, apoi, în mișcare prin  strategii de empowerment. 

ADVERTISING

Cea de-a patra ediție a Festivalul de Arte Performative Timișoara reunește artiști locali și  internaționali pentru și alături de oameni din Timișoara, oameni care redefinesc  comunitatea din care fac parte sau caută una căreia să-i aparțină. Co-curatorii acestei  ediții sunt Ciprian Marinescu (manager cultural), Mihai Mihalcea (director de programe la  Centrul Național al Dansului București) și Lisa Zehetner (dramaturg independent și  director de producție). 

we 2 raqs 

Coregrafie: Tümay Kılınçel 

Dramaturgie: Berna Kurt 

Dansatori: Marilyn Nova White, Suzan Demircan, Lia Pavlidis, Dina Abdelhafez, The  Darvish 

Muzică LIVE: Leila Moon (voce) | Sultan Kara (davul) | Dima Dawood (kanun) Biletele se găsesc la casieria Teatrului German de Stat și pe Entertix https://tinyurl.com/2hd6npkt 

FAPT face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a  Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte. 

Parteneri: FITT, Direcția de Asistență Socială Timișoara, Teatrul Basca, Teatrul  German de Stat.

Parteneri media: RFI, Zile și Nopți, Cărturești, Iqads, Capital Cultural, Munteanu  Recomandă, Radio România Cultural, SpotMedia, 4 arte, Dumbrăvița TV, West City  Radio.