Organizatorii de la Roland Garros își recunosc vina după decizia care a aprins spiritele în tenis

Organizatorii de la Roland Garros își recunosc vina după decizia care a aprins spiritele în tenis

Organizatorii turneului de tenis de la Roland Garros nu vor ezita să reprogrameze Grand Slam-ul pe zgură din 2021, aşa cum s-a întâmplat în acest an, dacă situaţia sanitară o va impune, a anunţat directorul turneului Guy Forget, dar de această dată nu va mai fi o decizie unilaterală, ci vor exista consultări cu conducerile circuitelor ATP şi WTA, relatează Reuters.

Federaţia franceză de tenis (FFT) şi-a atras numeroase critici la mijlocul lunii martie, când a decis unilateral să mute turneul de la Paris din luna mai la sfârşitul lunii septembrie în plină criză declanşată de pandemia de coronavirus, perioadă în care erau programate turneele pe hard.

ADVERTISING

''Să zicem că anul viitor, dacă ne confruntăm cu aceleaşi probleme, vom încerca să facem acelaşi exerciţiu probabil. Dar ATP şi WTA vor fi primii cu care vom vorbi şi va trebui să avem susţinerea lor'', a declarat Forget, duminică, înainte de tragerea la sorţi de la turneul Masters 1.000 de la Paris.

În acest an, Grand Slam-ul de la Wimbledon a fost anulat pentru prima oară de la al doilea război mondial din cauza noului coronavirus, în timp ce US Open şi Roland Garros s-au desfăşurat cu respectarea unor protocoale stricte de siguranţă şi de sănătate.

ADVERTISING

''Ştiu că am fost criticaţi pentru că am reprogramat Roland Garros. Am făcut-o într-un mod foarte rapid. Unii au fost supăraţi, unii jucători au fost luaţi prin surprindere. Am făcut-o cum am crezut că e mai bine. Lucrul pozitiv a fost că aceiaşi oameni, inclusiv jucători, ne-au spus apoi că am luat măsura corectă. Aşa merg lucrurile. Dacă acest lucru se va repeta anul viitor, vom aborda cât mai devreme, la începutul anului, o strategie de a muta din nou Roland Garros, puţin mai spre finalul sezonului'', a adăugat Forget.

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇