Jurnalist francez, despre cazul Simonei Halep: "Nu pot să înțeleg de ce se pune așa problema în România"

Jurnalist francez, despre cazul Simonei Halep: "Nu pot să înțeleg de ce se pune așa problema în România"

Un jurnalist francez se arată complet surprins de modul în care este tratat cazul de dopaj al Simonei Halep în România.

Jurnalistul Christopher Roux de la publicația Nice-Matin afirmă că nu înțelege de ce unii români îl consideră vinovat pe Patrick Mouratoglou pentru cazul de dopaj în care este implicată Simona Halep.

"E dificil să-l incriminăm. Nu pot să înțeleg de ce se pune așa problema în România. Nu au fost probleme înainte de colaborarea cu Simona, iar acum încep să se pună întrebări în felul acesta. Noi, aici, la Nice-Matin, avem o impresie foarte bună despre Patrick Mouratoglou. A fost un antrenor extrem de respectat de-a lungul timpului. Academia lui funcționează bine, vin mulți jucători să se antreneze, a reușit să creeze o relație de încredere cu aceștia, iar ei îl consideră competent. Se știe ce contribuție importantă a avut pentru cariera Serenei Williams. Este, de asemenea, și un om de afaceri, a schimbat puțin imaginea tenisului, a reușit să îl facă mai modern prin turneele organizate cu reguli noi, deci avem o părere pozitivă despre el, este o persoana competentă, trebuie să admitem", a spus Roux pentru Gsp.ro.

ADVERTISING

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din acest an.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat săptămâna trecută că Simona Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022.

În consecință, Simona a fost suspendată provizoriu și nu va putea să concureze sau să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau ITF.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!