Noi detalii despre cazul de viol din Vama Buzăului: Părinții copilelor îl știau pe agresor de puțin timp. Le pava trotuarul

Noi detalii despre cazul de viol din Vama Buzăului: Părinții copilelor îl știau pe agresor de puțin timp. Le pava trotuarul

Procurorii au dat luni detalii despre bărbatul care a răpit şi violat, weekendul trecut, două fete, de 10 şi 12 ani.

Violatorul este născut în judeţul Constanţa, avea ultimul domiciliu cunoscut în Valea Călugărească din Prahova şi se stabilise de puţină vreme în comuna Vama Buzăului, din judeţul Braşov, unde lucra în construcţii, a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Claudiu Sandu.

Agresorul pava trotuarele din comuna Vama Buzăului, prilej cu care i-a cunoscut pe mama copilelor şi concubinul acesteia.

„Nu există niciun indiciu, până în acest moment, că părinţii ar fi avut vreo intenţie de exploatare a copilelor. (…) Sunt oameni cu o instrucţie, o educaţie, precară, care au avut încredere într-o persoană cu care s-au împrietenit şi care s-a dovedit a fi un pedofil”, a spus sursa citată.

ADVERTISING

Procurorul consideră că ar trebui investit mai mult în educaţia părinţilor pentru a se evita, pe viitor, astfel de situaţii.

Totodată, prim-procurorul Sandu a menţionat că, deşi şi-a recunoscut faptele în faţa organelor de anchetă, bărbatul a încercat să acrediteze ideea că victimele şi-ar fi dat, oarecum, acordul. Cu toate acestea, agresorul ar fi admis inclusiv faptul că le-a lovit pe fete în zona feţei.

"În faţa procurorului şi a organelor de poliţie a adoptat o atitudine de recunoaştere, dar mistificând oarecum realitatea, încercând să acrediteze că a comis aceste fapte oarecum cu acordul victimelor, acestea având 10 şi 12 ani şi neavând - dovedită cu certificat medico-legal - nicio activitate sexuală anterioară acestui episod", a subliniat sursa citată.

Procurorul a relatat că agresorul celor două copile a fost identificat de sătenii din Valea Călugărească, care au încercat să-l prindă, însă a reuşit să scape de aceştia, plecând cu maşina, însă, în deplasarea lui haotică, a lovit un obstacol şi a făcut pană.

Bărbatul de 42 de ani a fost reţinut de poliţişti sâmbătă şi, ulterior, arestat prin decizie a unei instanţe a Tribunalul Braşov, fiind cercetat pentru lipsire de libertate în mod ilegal, viol şi coruperea sexuală a minorilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În 2012, Constantin Zapan a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a violat-o pe un câmp pe fiica minoră a concubinei lui. Conform Parchetului Braşov, agresorul a fost eliberat în noiembrie 2020, beneficiind de legea recursului compensatoriu şi câştigând 522 de zile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇