Ancheta de agresiune sexuală în cazul preotului Visarion Alexa: Femeia l-a înregistrat, iar procurorii descriu în detaliu ce i-a făcut

Ancheta de agresiune sexuală în cazul preotului Visarion Alexa: Femeia l-a înregistrat, iar procurorii descriu în detaliu ce i-a făcut

Au apărut detalii din ancheta care îl vizează pe preotul Visarion Alexa. Astfel, femeia care a depus plângere împotriva lui a purtat microfon şi a înregistrat audio, iar procurorii descriu în amănunt exact ce a făcut preotul.

Femeia de 37 de ani s-a dus la Poliţie ca să reclame abuzul, iar ulterior a purtat tehnică specială pentru înregistrarea conversației cu părintele, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro. Astfel, polițiștii au putut confirma acuzațiile.

Nu este vorba însă de un flagrant delict, ci procurorii au decis să îl reţină pe preot după ce au analizat înregistrarea audio.

ADVERTISING

Iată ce spun procurorii că s-a întâmplat între victimă şi parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” – Militari (București).

"La data de 23.04.2022, prin constrângere și profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra, după ce a procedat la spovedirea acesteia și în timp ce se aflau în altarul de vară din curtea unei biserici din București, a agresat-o sexual pe persoana vătămată prin aceea că a mângâiat-o pe fese, a sărutat-o în urechea dreaptă, i-a pus mâna pe sâni pe deasupra și pe sub bluză, a introdus mâna în zona vaginului și a atins-o și a mângâiat-o pe aceasta, după care a prins cu putere mâinile persoanei vătămate, le-a îndreptat în zona penisului său și a început să le frece de penis pe deasupra hainei preoțești, faptă ce întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de agresiune sexuală”, relatează procurorii de la Parchetul Sectorului 6 pentru Digi24.

ADVERTISING

Cum există doar înregistrare audio, avocata preotului susține că agresiunea ar fi fost una verbală, pe fondul unei relații strânse de prietenie între cei doi.

În cadrul anchetei, se vor face și percheziții asupra telefonului preotului pentru a fi analizate discuțiile anterioare dintre el și victimă.

Judecătoria Sectorului 6 a decis sâmbătă seară să îl pună pe Visarion Alexa sub control judiciar pentru 60 de zile.

Pe de altă parte, Arhiepiscopia București a anunțat că preotul Visarion Alexa va fi suspendat pe perioada în care se desfășoară ancheta care îl vizează.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇