Un preot cunoscut, acuzat de agresiune sexuală în timpul spovedanei, a fost plasat sub control judiciar UPDATE Reacția BOR

Un preot cunoscut, acuzat de agresiune sexuală în timpul spovedanei, a fost plasat sub control judiciar <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Reacția BOR

Preotul Visarion Alexa, un cleric cunoscut din București, a fost plasat sub control judiciar, după ce a fost acuzat de o femeie că a agresat-o sexual în timpul spovedaniei.

În urmă cu o lună, pe 17 august, o femeie de 37 de ani a depus o plângere la Secția 20 de Poliție, în care acuza că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, ar fi agresat-o sexual. Era vorba despre părintele Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” – Militari.

Tânăra susține că preotul a încercat să o agreseze sexual chiar în timpul spovedaniei.

ADVERTISING

Vineri, pe 16 septembrie, preotul a fost audiat de poliţişti şi reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de agresiune sexuală. Potrivit unor surse citate de Antena 3, în faţa anchetatorilor, preotul a recunoscut acuzaţia.

Visarion Alexa tribunal
Foto: Inquam Photos / George Calin

Avocata preotului susține că plângerea a fost făcută de fapt pe 20 iulie, în ultima zi când mai putea fi făcută, iar agresiunea ar fi fost una verbală, pe fondul unei relații strânse de prietenie între cei doi.

Preotul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, sâmbătă, de Judecătoria Sectorului 6, au precizat, pentru AGERPRES, surse judiciare. Judecătorul de drepturi şi libertăţi a respins solicitarea procurorilor de arestare preventivă a acestuia.

Visarion-Alexa-usi-tribunal
Foto: Inquam Photos / George Calin


Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

ADVERTISING

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Secției 20 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

BOR va face anchetă independentă

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt BOR, a anunțat că vestea privind acuzațiile de agresiune sexuală care i se aduc preotului Visarion Alexa este șocantă. Bănescu a mai spus că Arhiepiscopia Bucureștilor va face o anchetă independentă.

„În legătură cu știrea referitoare la reținerea de către poliție a preotului Visarion Alexa din București în urmă unor grave acuzații menționate deja în presă, vă pot spune mai întâi că vestea este una absolut șocantă”, a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt BOR, citat de Mediafax.

ADVERTISING

El a adăugat că Arhiepiscopia Bucureștilor va face propria anchetă, care va începe luni.

„Prima măsură luată, până la confirmarea culpei prin finalizarea anchetei derulate de autoritățile abilitate, este suspendarea de la slujirea preoțească”, a anunțat Bănescu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇