Actorul Cuba Gooding Jr. a pledat vinovat pentru agresiune sexuală și riscă închisoarea

Actorul Cuba Gooding Jr. a pledat vinovat pentru agresiune sexuală și riscă închisoarea

Actorul Cuba Gooding Jr. a pledat vinovat, miercuri, pentru delictul de a fi atins fără voia ei o femeie în 2018, într-un club din New York. Decizia lui vine ca parte a unei înțelegeri cu procurorii care îl scapă de închisoare imediată pe câștigătorul premiului Oscar.

Gooding Jr a recunoscut în fața instanței că a agresat două femei prin ”contact fizic non-consensual” în 2018 și 2019. Pledoaria sa vine la trei ani după ce fusese arestat se arată într-un comunicat al Procurorului districtual din Manhattan, citat de Reuters.

ADVERTISING

În acordul de recunoaștere a vinovăției, Cuba Gooding Jr (54 de ani) se angajează să urmeze un program de consiliere timp de 6 luni, după care își poate retrage pledoaria pentru infracțiunea recunoscută și poate pleda pentru o infracțiune de hărțuire cu un grad mai mic de vinovăție. Dacă nu va urma cele 6 luni de consiliere, riscă să petreacă un an în spatele gratiilor.

Actorul fusese acuzat că a agresat sexual trei femei diferite în mai multe localuri de noapte din Manhattan în perioada 2018-2019.

ADVERTISING

Cea mai gravă acuzație pentru care a pledat vinovat în instanță a fost aceea că a sărutat cu forța o femeie într-un club de noapte, în septembrie 2018, a mai precizat un purtător de cuvânt al Procurorului districtual.

Surveillance video shows Cuba Gooding Jr's alleged groping incident

”Îmi cer scuze pentru că am făcut vreodată pe cineva să se simtă atins într-un mod nepotrivit” a declarat actorul în fața judecătorului, citat de New York Times.

Procurorii susţin că mai mult de zece femei l-au acuzat pe actor de comportament sexual neadecvat după apariţia primelor învinuiri.

ADVERTISING

Cuba Gooding Jr a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar în 1996, pentru interpretarea sa din comedia romantică "Jerry Maguire", film în care l-a avut ca partener pe Tom Cruise.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇