Bob Dylan a fost dat în judecată pentru agresiune sexuală împotriva unei fete de 12 ani

Bob Dylan a fost dat în judecată pentru agresiune sexuală împotriva unei fete de 12 ani

Bob Dylan a fost dat în judecată la New York de o femeie care îl acuză pe cântăreţ că ar fi agresat-o sexual după ce i-a dat droguri şi alcool în 1965, pe când ea avea 12 ani.

Un purtător de cuvânt al lui Dylan, în prezent în vârstă de 80 de ani, a declarat că acuzaţiile sunt false. „Reclamaţia care se referă la fapte vechi de 56 de ani este neadevărată şi va fi viguros combătută”, a spus purtătorul de cuvânt, citat de Reuters şi AFP.

Într-un proces civil intentat vineri la Curtea Supremă din New York, femeia, identificată doar cu iniţialele J.C., a declarat că Dylan a abuzat-o sexual în apartamentul său din New York timp de şase săptămâni, între aprilie şi mai 1965, "lăsând-o cu traume emoţionale până în ziua de azi".

ADVERTISING

Dylan, care avea în jur de 25 de ani la momentul faptelor, "a abuzat de statutul său de muzician pentru a-i furniza alcool şi droguri lui J.C. şi pentru a o agresa sexual în mai multe rânduri", se arată în plângere, în care se precizează că Bob Dylan ar fi ameninţat-o fizic pe tânără.

Valoarea daunelor solicitate nu este specificată în plângere.

Unele dintre presupusele agresiuni ar fi avut loc în apartamentul lui Bob Dylan din New York, la celebrul Hotel Chelsea, potrivit plângerii.

Plângerea, depusă la limită

Plângerea a fost depusă cu o zi înainte de termenul limită prevăzut de o lege a statului New York, care le permite victimelor abuzurilor sexuale să-şi dea în judecată presupuşii agresori, indiferent de momentul în care ar fi fost comisă fapta.

ADVERTISING

Laureat al Premiului Nobel pentru literatură în 2016 pentru "crearea unor noi modalităţi de exprimare poetică în cadrul marii tradiţii a cântecului american", Bob Dylan este considerat cel mai mare cantautor american din toate timpurile.

Printre cele mai cunoscute cântece ale sale se numără "Blowin' in the Wind", "The Times They Are a-Changin" şi "Like a Rolling Stone".

Artistul, în vârstă de 80 de ani, a apărut pe scena folk din New York la începutul anilor 1960 şi a vândut peste 125 de milioane de albume în întreaga lume.

ADVERTISING

Citește și alte știri din categoria Monden:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇