Unii oameni cred că vaccinul anti-COVID îi va transforma în zombie, ca în filmul I am Legend. Mesajul scenaristului: Am inventat totul, nu e real!

Unii oameni cred că vaccinul anti-COVID îi va transforma în zombie, ca în filmul I am Legend. Mesajul scenaristului: Am inventat totul, nu e real!

Unul dintre scenariștii filmului apocaliptic I Am Legend, cu Will Smith în rolul principal, a fost nevoit să clarifice public că povestea e pură ficțiune, după ce unii oameni care refuză vaccinarea anti-COVID susțin că serul te transformă în zombie.

În filmul din 2007, o tentativă a cercetătorilor de a modifica virisul rujeolei astfel încât să ajungă să vindece cancerul eșuează grav și ajunge în final să ucidă 99% din omenire. Cei care supraviețuiesc infecției se transformă în zombie.

Akiva Goldsman a clarificat public că el a inventat totul, după ce unii americani au spus că refuză vaccinul ca să nu li se întâmple ca în film, potrivit BBC.

ADVERTISING

Săptămâna trecută, New York Times scria despre proprietarul unui magazin oftalmologic din Bronx, care încerca să-și convingă unii dintre angajați că vacinul anti-COVID nu îi transformă în creaturi vampirice.

”O angajată mi-a spus că are îngrijorări pentru că ea crede că vaccinul a transformat personajele din I Am Legend în zombie”, se arăta în articol.

Goldsman, în vârstă de 59 de ani, e co-autor al scenariului bazat pe romanul omonim scris în 1954.

”Doamne Dumnezeule. Este un film. Eu am inventat asta. Nu este real”, a scris Goldsman.

Astfel de teorii despre efectele vaccinului anti-COVID circulă pe platformele de socializare de luni bune, chiar dacă Facebook le etichetează drept dezinformare.

Alții susțin că acțiunea filmului are loc în 2021, astfel încât ar corespunde pandemiei, deși anul e 2012.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

I Am Legend nu e singurul film folosit de cei care resping vaccinul pentru a răspândi astfel de scenarii apocaliptice. Și Matrix sau Children of Men sunt folosite ca ”argumente”.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇