Biserica Ortodoxă Greacă îi îndeamnă pe credincioşi să se vaccineze şi demontează principalele teorii ale conspiraţiei

Biserica Ortodoxă Greacă îi îndeamnă pe credincioşi să se vaccineze şi demontează principalele teorii ale conspiraţiei

Sinodul Bisericii Ortodoxe a Greciei a redactat o circulară cu 12 întrebări şi răspunsuri pe tema vaccinării anti-COVID-19, care va fi citită credincioşilor în bisericile din ţară.

Scrisoarea de patru pagini, publicată de ziarul grec Kathimerini marţi seara, nu conţine doar întrebări medicale precum efectul vaccinării împotriva variantei Delta a coronavirusului, ci abordează, de asemenea, teorii ale conspiraţiei privind COVID-19.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

"Vaccinurile împotriva coronavirusului nu conţin microcipuri. Acestea sunt teorii nerealiste bazate pe campanii de dezinformare (care circulă) pe Internet", scrie ziarul.

Totodată scrisoarea clarifică o teorie a conspiraţiei populară în Grecia potrivit căreia vaccinurile conţin celule de la embrioni: nu este cazul niciunui vaccin, informează Sinodul Bisericii Ortodoxe elene.

Creștere bruscă a cazuriilor în Grecia

Recent, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut brusc în Grecia, în timp ce cererea de vaccinare este în scădere.

Autoritatea sanitară elenă a raportat marţi 3.565 de noi infectări în 24 de ore, în ţara cu 11 milioane de locuitori.

Guvernul încearcă să încurajeze vaccinările prin diferite măsuri, de exemplu, prin acordarea unui card în valoare de 150 euro pentru tinerii care se vaccinează, dar şi prin măsuri de constrângere.

Vaccinarea anti-COVID-19 este în prezent obligatorie pentru angajaţii din domeniul medical. Cei care refuză nu mai pot lucra şi nu mai sunt plătiţi.

Sprijinul Bisericii ar trebui să fie un instrument valoros în campania de vaccinare anti-COVID-19, în condiţiile în care în rândul scepticilor în ceea ce priveşte imunizarea în Grecia se numără multe persoane religioase.

Circa 95% dintre locuitorii Greciei sunt ortodocşi, conform cifrelor oficiale, iar ortodoxia are statutul de religie dominantă în Constituţie.

Iată care este situația pandemică în Grecia și cum afectează turismul:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!