Vămile din Grecia renunță la orarul de pandemie și sunt deschise non stop

Vămile din Grecia renunță la orarul de pandemie și sunt deschise non stop

Grecia a renunțat la orarul vămilor și anunță că de acum se poate intra pe cale terestră pe teritoriul elen la orice oră.

Pe siteul oficial al guvernului au fost modificate condițiile de călătorie. Acum, se poate intra prin punctele de frontieră Promachonas, Ormenio, Evzonoi, Nymfaia, Niki, Doirani, Kristallopigi, Kipi, Kakavia, Kastanies și Exohi 24 de ore din 24.

Până acum, doar Promachonas, Ormenio și Kipi premiteau trecerea non stop, celelalte în intervalul 07:00 - 23:00, 07:00 - 19:00 sau 08:00 - 16:00 și numărul celor care intrau în Grecia era limitat.

ADVERTISING

Vă reamintim că pentru a intra în Grecia aveți nevoie de unul din următoarele documente:

  • Certificat de vaccinare emis de o autoritate competentă din țara de origine a călătorului. Aflați aici cum îl puteți obține în mai puțin de 10 pași.
  • Un test COVID PCR cu rezultat negativ care să fi fost efectuat cu cel mult 72 de ore anterior intrării pe teritoriul elen. Măsura testului PCR este valabilă pentru orice cetățean peste 12 ani. Grecia îi primește inclusiv pe cei vaccinați cu Novavax, Sinovac Biotech, Sputnik, Candino Biologics și Sinopharm.
  • Formularul PLF - completat AICI, cu cel puțin 24 de ore înaintea călătoriei. Amenda în caz de necompletare este de 500 de euro.
  • Dovadă că a fost testat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 2 până la 9 luni. Acest lucru poate fi dovedit fie prezentând un test molecular PCR fie rezultatul unui test antigen efectuat de un laborator autorizat sau un certificate medical care să confirme că deţinătorul a fost testat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.
  • De menționat că e în vigoare măsura ca la graniță să fie efectuate aleatoriu teste rapide. Rezultatul se eliberează pe loc și e permis doar accesul persoanelor cu rezultat negativ.
ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇