Alertă de călătorie în Grecia: Risc ridicat de incendii inclusiv pe o insulă căutată de turiști

Alertă de călătorie în Grecia: Risc ridicat de incendii inclusiv pe o insulă căutată de turiști

Autoritățile din Grecia au emis o avertizare privind creşterea riscului de producere a unor incendii de vegetaţie, din cauza temperaturilor ridicate, anunță MAE într-o alertă de călătorie pentru această țară.

Zonele cele mai expuse sunt: Attica, Evia (cu excepţia Skyros), Kythera, Fokida, Fthiotida, Magnisia, Larissa (Sterea şi Tesalia), Achaia, Corint, Argolida, Arkadia şi Lakonia în Peloponez, precum şi insula Rodos.

Autorităţile elene recomandă tuturor persoanelor să evite aprinderea focului în aer liber, iar în cazul în care observă un incendiu sau semnele premergătoare producerii unui astfel de dezastru să apeleze de urgenţă serviciul de pompieri la numărul de telefon 199 şi să transmită detalii în legătură cu locul exact şi direcţia de răspândire a focului, cât şi tipul de vegetaţie care arde.

Instrucţiuni în limba engleză privind modul de acţiune în caz de incendiu sunt disponibile pe site-ul Secretariatului de Stat pentru Protecţie Civilă din Grecia.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României în Grecia (+306978996222) şi Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet:

ADVERTISING

MAE reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", cu informaţii şi sfaturi de călătorie.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇