Vacanţă în Grecia: Noi reguli pentru restaurante, baruri şi spaţii de divertisment

Vacanţă în Grecia: Noi reguli pentru restaurante, baruri şi spaţii de divertisment

Noi reguli au intrat în vigoare în Grecia de vineri, 16 iulie, pentru restaurante, baruri, cafenele, alte spații de diverisment. Noul set de reguli care vizează reducerea infectărilor cu Covid în perioada estivală va fi valabil până pe 31 august.

Astfel, toţi clienţii trebuie să aibă loc pe scaune, indiferent dacă locul respectiv este în aer liber sau în interior. Dansul ori servirea de băuturi în picioare, la bar, sunt complet excluse.

Spaţiile interioare (restaurante, cinematografe, teatre etc.) pot funcţiona doar ca zone non-COVID, cu toţi clienţii imunizaţi, la capacitatea maximă de 85%, cu respectarea distanţării.

Accesul minorilor este permis doar cu condiţia realizării unui test rapid pentru depistarea COVID-19, cu acordul unui părinte.

Oficialii guvernamentali avertizează că vor efectua controale frecvente, pentru a se asigura că măsurile impuse sunt respectate întocmai.

Amenzi dure pentru cei care încalcă legea

Amenzile şi sancţiunile cresc direct proporţional cu mărimea spaţiului unde sunt descoperite neregulile. La prima abatere, amenda variază între 2.000 de euro (pentru spaţiile mai mici de 200 de metri pătraţi) şi 5.000 de euro (pentru spaţiile mai mari), cu suspendarea activităţii timp de o săptămână. Însă, la a doua abatere, amenzile urcă până la 10.000 de euro, iar semnul „Închis” va sta la intrare timp de 15 zile.

Autorităţile oferă doar două şanse celor care se încăpăţânează să sfideze noile măsuri: prinşi a treia oară, licenţa de funcţionare va fi suspendată pe o perioadă de 60 de zile.

Proprietarii vor putea afişa la vedere dacă localul este dedicat exclusiv persoanelor vaccinate sau mixt (pentru spaţiile în aer liber). De asemenea, informaţiile despre personal - dacă este sau nu vaccinat integral - vor putea fi comunicate clienţilor.

În ultimele săptămâni, numărul noilor cazuri de coronavirus a crescut în Grecia.

Unde poți să călătorești vara asta: Tulpina Delta readuce restricțiile în mai multe țări preferate de români ca destinații de vacanță


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇