Grecia înăspreşte măsurile antiCovid în timpul călătoriilor cu feribotul

Grecia înăspreşte măsurile antiCovid în timpul călătoriilor cu feribotul

Noi reguli împotriva răspândirii epidemiei de coronavirus se aplică începând de luni pentru călătoriile cu feribotul, în Grecia. Este vorba de noi restricţii la îmbarcare pentru călătorii care nu au certificat de vaccinare sau dovada că au fost bolnavi recent.

Mai exact, persoanele care circulă cu feribotul în Grecia vor trebui să prezinte un test rapid antigen cu rezultat negativ, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de începerea călătoriei, relatează dpa.

Pentru cei cu certificat digital, este suficientă dovada unei vaccinări complete sau cea a recuperării după o infecţie (nu mai veche de 6 luni).

ADVERTISING

Este un caz special pentru cei care au certificat verde obţinut pe bază de test PCR, pentru că acesta trebuie să nu fi fost efectuat cu mai mult de 72 de ore înaintea îmbarcării. Aşadar, dacă ai intrat în Grecia pe baza testului PCR şi vrei să călătoreşti să zicem peste 5 zile cu feribotul, îţi trebuie alt test rapid.

Măsurile se aplică pentru copiii de peste 12 ani și adulți. Pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani se acceptă și un test rapid făcut cu cel mult 24 de ore înaintea călătoriei, conform The National Herald.

ADVERTISING

Aceste măsuri au fost introduse din cauza creşterii numărului de contaminări cu coronavirus în Grecia.

Autorităţile sanitare elene au raportat peste 700 de noi cazuri de infecţii în 24 de ore în ultimele zile, în creştere comparativ cu între 200 şi 400 pe zi în săptămâna dinainte.

Guvernul grec este în special preocupat în legătură cu răspândirea variantei Delta a coronavirusului, mult mai contagioasă, care a fost detectată în Creta, printre alte locuri.

Grecia a ridicat majoritatea restricţiilor împotriva COVID-19 în ultimele săptămâni, încurajată de scăderea numărului de contaminări.

ADVERTISING

Vezi și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇