Două fete de 10 și 12 ani au fost răpite. Poliția le-a găsit, agresorul a recunoscut că le-a violat UPDATE

Două fete de 10 și 12 ani au fost răpite. Poliția le-a găsit, agresorul a recunoscut că le-a violat <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>

Două fete de 10 și 12 ani au fost răpite de la domiciliul lor din județul Brașov. Poliția a declanșat alerta de răpire, iar la câteva ore Marian Godină a anunțat, pe contul său de Facebook, că cele două au fost găsite, confirmat apoi și de autorități

Potrivit anunțului inițial al Poliției, la data de 12 noiembrie 2022, în jurul orei 10:25, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost sesizat prin apelul unic de urgență 112, cu privire la dispariția a două fete, în vârstă de 12 ani și de 10 ani.

ADVERTISING

Din cercetări a reieșit faptul că, în data de 11 noiembrie, în jurul orei 19:00, la domiciliul fetelor, situat în comuna Vama Buzăului, județul Brașov, s-ar fi prezentat un bărbat, pe nume Costi, cunoștință a concubinului mamei celor două copile, care i-ar fi cerut acordul mamei de a le lua pe cele două fete pentru a merge să facă un grătar la locuința sa, urmând să revină la domiciliu în jurul orei 21:00.

Întrucât copiii nu au revenit la domiciliu, iar bărbatul în cauză nu a mai răspuns la telefon, mama a alertat polițiștii, iar aceștia le-au postat detaliile în pagina copiilor dispăruți și au cerut ajutorul populației.

ADVERTISING

Ulterior, Marian Godină a anunțat pe contul său de Facebook că „fetele au fost găsite și se află în custodia Poliției”, fără a da alte detalii.

Și Poliția Română a anunțat că minorele au fost găsite și continuă cercetările asupra bărbatului bănuit că le-a răpit.

„Cele două minore au fost depistate în județul Prahova. De asemenea, bărbatul, în vârstă de 42 de ani, bănuit de săvârșirea faptei se află în custodia polițiștilor, acesta urmând a fi condus la audieri, în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt.

ADVERTISING

Cercetările în cauză sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

Cu privire la aspectele constatate, au fost informați reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov. Mulțumim pentru colaborare!”, a fost anunțul Poliției.

Surse judiciare au declarat, pentru Agerpres, că cele două minore au fost violate de către bărbatul care le-a răpit, acesta recunoscându-şi fapta.

De altfel, el era înscris în registrul agresorilor sexuali, fiind condamnat anterior tot pentru viol.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇