Un urs a rămas blocat într-un copac dintr-un cimitir din Azuga de peste 10 ore (Foto)

Un urs a rămas blocat într-un copac dintr-un cimitir din Azuga de peste 10 ore (Foto)

Autorităţile din judeţul Prahova au emis, sâmbătă, un mesaj Ro-Alert prin care le-au semnalat localnicilor dar şi turiştilor aflaţi pe Valea Prahovei, în staţiunea Azuga, că un urs se află în localitate.

Conform datelor furnizate de oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă Prahova, mesajul Ro-Alert a fost emis după ce animalul a fost văzut într-un copac din cimitirul din oraş.

„Ne-a fost semnalat faptul că un urs s-a refugiat pe un arbore din incinta cimitirului orașului Azuga. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a transmis un mesaj RO-Alert pentru avertizarea cetățenilor aflați în imediata apropiere. La locul evenimentului a fost alocată și o resursă medicală SMURD pentru asigurarea zonei.

ADVERTISING

Din informațiile pe care le dețin în prezent, din cauza numărului mare de persoane aflate în cimitir și a zgomotului produs de acesta, încercările de a coborî ursul din copac au eșuat”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova, dimineață.

UPDATE 19:00 - La lăsarea serii forțele de intervenție s-au retras din zonă și speră că liniștea și întunericul să-l convingă pe urs să plece de bună voie din cimitir.

Animalul a în copac de peste 10 ore iar tentativele de a-l coborî au eșuat din cauza zgomotului din cimitir și a numărului mare de persoane.

Apariţia animalelor sălbatice în staţiunile de pe Valea Prahova a devenit un fenomen cu care mulţi dintre localnici spun că s-au obişnuit.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În aprilie anul trecut, în staţiunea Azuga, un localnic în vârstă de 39 de ani a murit, după ce a fost atacat de un urs.

Incidentul a avut loc în timp ce bărbatul făcea jogging în zona Limbăşelu din staţiune. Tatăl bărbatului a fost cel care a sunat autorităţile, când a constatat că fiul său nu a revenit acasă după sesiunea de alergare, trupul acestuia fiind găsit în urma căutărilor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇