O femeie din Bacău a fost înșelată cu peste 80.000 de lei prin metoda „Generalul american”

O femeie din Bacău a fost înșelată cu peste 80.000 de lei prin metoda „Generalul american”

O femeie în vârstă de 62 de ani din judeţul Bacău a rămas, în doar două săptămâni, fără suma de 80.900 de lei, bani pe care i-a trimis, credea ea, unui bărbat cu care urma să aibă o relaţie.

Sumele au fost trecute prin conturile unei românce, care acum este cercetată penal, iar banii au ajuns, în cele din urmă, în conturi din Nigeria.

Metoda, cunoscută sub denumirea „Generalul american”, se bazează pe presupuse relaţii amoroase legate online.

Înşelătoria este simplă: victimele sunt contactate pe internet, de către necunoscuţi care se recomandă drept bărbaţi cu funcţii importante în armata americană, aflaţi în diverse zone din lume. Cu timpul, ei cer împrumut sume de bani viitoarelor lor iubite, invocând varii pretexte.

ADVERTISING

În cazul femeii din Moineşti, aceasta a trimis banii în conturile bancare ale unei alte românce, din judeţul Giurgiu, iar femeia a transmis sumele mai departe, complicilor săi, în conturi din Nigeria. Femeia din Giurgiu, care are 37 de ani, este acum cercetată penal.

„Poliţiştii atrag atenţia asupra acestei forme de înşelăciune, metoda bazându-se pe încrederea celor care se lasă abordaţi, prin intermediul internetului, de către o femeie sau un bărbat care le promite o relaţie de prietenie şi îi conving, ulterior, să le trimită bani pentru a crea o legătură amoroasă”, precizează anchetatorii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇