Atenție! România a emis alertă în sistemul Rapex în legătură cu măşti care poartă marcajul CE, dar nu sunt conforme

Atenție! România a emis alertă în sistemul Rapex în legătură cu măşti care poartă marcajul CE, dar nu sunt conforme

România a emis alertă în sistemul Rapex – de schimb rapid de informatii privind produsele periculoase intre Comisia Europeana si statele membre UE – în legătură cu măşti care poartă marcajul CE, dar nu sunt certificate ca echipament de protecţie de către un organism competent, existând riscul să nu îndeplinească cerinţele în materie de sănătate şi siguranţă.

”Alertă emisă de România-RAPEX: Produsul poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecţie de către un organism competent”, au anunţat responsabilii ANPC.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Protecția Consumatorului a găsit probleme la peste jumătate dintre comercianții de măști. De ce au dat inspectorii amenzi de 1,75 milioane de lei

În acest context, ei arată că este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerinţele în materie de sănătate şi siguranţă, iar cel care îl utilizează să nu fie protejat în mod corespunzător.

Produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecţie şi standardul european relevant EN 149, notează ANPC.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: