Valul de Covid afectează copiii: Spitalul Grigore Alexandrescu a diagnosticat 18 bolnavi într-o singură gardă

Valul de Covid afectează copiii: Spitalul Grigore Alexandrescu a diagnosticat 18 bolnavi într-o singură gardă

Valul de Covid din acest început de toamnă afectează copiii, mai ales că a început anul şcolar, iar cei mici au revenit la şcoală sau grădiniţă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală, medicul Raluca Alexandru, a declarat că tot mai mulţi copii care ajung în urgenţă sunt diagnosticaţi cu Covid.

„Ieri la UPU au fost 18 copii Covid pozitivi simptomatici, din care s-au internat 10 pe secţiile de pediatrie. Toate secţiile au saloane cu copii pozitivi Covid.

Predomină vârsta mică. Vorbim în principal de secţiile de pediatrie, 4 secţii, pe secţia de chirurgie nu avem copii internaţi cu Covid.

ADVERTISING

Pe fiecare secţie sunt 25 de paturi, cam 4-5-6 sunt ocupate de pacienţi cu Covid".

Medicul a precizat că aceştia sunt de toate vârstele, inclusiv copii de numai câteva luni.

"Copiii diagnosticaţi cu Covid sunt de toate vârstele, cei mai mici au câteva luni. Au tuse, febră, disfonie, adică răguşeală. Se internează cu laringită, deshidratare, bronşiolite, pneumonii. Predomină coronavirusul şi rinovirusul”, a explicat dr. Raluca Alexandru.

Conform celor mai recente date făcute publice de Ministerul Sănătăţii, 11.226 de cazuri noi de Covid au fost înregistrate în perioada 11-17 septembrie, cu 4.055 mai multe decât în intervalul precedent.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sunt internate 967 de persoane, dintre care 212 minori, inclusiv 7 copii la ATI.

Luni, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spunea că numărul cazurilor de Covid din România a crescut în ultima perioadă, dar această situația va mai dura circa două săptămâni. Rafila a declarat că sunt în jur de 2.000 de cazuri zilnic.

El a oferit asigurări că sunt suficiente locuri în spitale care să ofere îngrijire pacienţilor bolnavi, fie că sunt la terapie intensivă sau internaţi doar pentru asistenţă medicală.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇