Rafila: Nu cred că vom avea un vaccin mai devreme de un an. În România, urmează să se facă studii clinice

Rafila: Nu cred că vom avea un vaccin mai devreme de un an. În România, urmează să se facă studii clinice

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a anunţat că România este unul dintre statele în care urmează să se facă studii clinice pentru vaccinurile dezvoltate de mari companii.

citizen

„Multe dintre companiile care dezvoltă vaccinul îl vor vinde la preţul de producţie, pentru că dezvoltarea acestor vaccinuri a fost deja finanţată de diverse ţări, de diverse organizaţii, cum este Uniunea Europeană, sau Statele Unite. Şi atunci şi-au luat un angajament că vor vinde vaccinul cu un preţ foarte mic, încât el să fie accesibil", a precizat Alexandru Rafila, la Marius Tucă Show.

Raed Arafat spune că vaccinul anti-COVID nu va rezolva instantaneu situaţia

Acesta a subliniat că rămâne de văzut dacă, din punct de vedere al capacităţii de producţie, vaccinul va fi la fel de accesibil.

citizen

„Din fericire, noi facem parte din Uniunea Europeană, care încearcă să securizeze vaccinul, în cazul în care va fi disponibil, printr-un fel de rezervare şi prin sprijinirea celor care cercetează aceste produse.

Nu cred că vom avea un vaccin mai devreme de un an, pentru că nu e vorba de produsul în sine, ci de capacitatea de a-l fabrica, de a-l condiţiona, de a-l distribui şi lucrurile astea necesită timp. Dar, cu siguranţă, şi România va avea vaccin", a spus profesorul Alexandru Rafila.

Comisia Europeană asigură achiziționarea a 300 de milioane de doze de vaccin pentru toate statele membre, dacă se va dovedi eficient contra SARS-CoV2

citizen

Totodată, Alexandru Rafila a afirmat că, până la finalul săptămânii, cele 6.000 de doze de Remdesivir, alocate de Uniunea Europeană, vor ajunge în România şi vor beneficia de el 1200 de pacienţi aflaţi la terapie intensivă.

România va beneficia de peste 25.000 de doze de Redemsivir. Primele ajung în 7 august

România a primit de la UE a doua tranşă de Remdesivir, după Spania, din cauză că avem din ce în ce mai multe cazuri de infectaţi cu noul coronavirus.

Citește și:

SUA dau 2,1 miliarde de dolari pentru a achiziționa doze dintr-un vaccin împotriva COVID-19

Rusia promite că va produce, lunar, sute de mii de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 din septembrie


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇