Raed Arafat spune că vaccinul anti-COVID nu va rezolva instantaneu situaţia

Raed Arafat spune că vaccinul anti-COVID nu va rezolva instantaneu situaţia

Şeful Departaentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, susţine că apariţia unui vaccin anti-CIVID-19 nu va rezolva instantaneu situaţia.

”Cum au zis şi cei de la OMS, până nu vedem vaccinul, noi suntem obligaţi să ne pregătim. Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să ştim că vaccinul nu va rezolva instantaneu situaţia, pentru că ai nevoie de sute de milioane, de miliarde de doze ca să opreşti răspândirea”, a declarat Raed Arafat, duminică seara, la Antena3

Acesta a precizat că România s-a înscris pe lista ţărilor care au comandat un eventual vaccin.

ADVERTISING

Arafat recomandă personelor, mai ales celor din grupele de risc, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, pentru a evita riscul de a avea şi coronavirus şi gripă.

”Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează şi cu COVID, am putea să ne trezim cu fenomenul COVID-flu şi va fi foarte greu şi pentru medici”, a mai declarat Arafat.

Comisia Europeană a încheiat vineri discuţiile preliminare cu o companie farmaceutică pentru achiziţionarea unui potenţial vaccin împotriva COVID-19.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Contractul avut în vedere cu Sanofi ar oferi posibilitatea ca toate statele membre ale UE să achiziţioneze vaccinul. Odată ce un vaccin s-a dovedit a fi sigur şi eficace împotriva coronavirusului, Comisia ar dispune de un cadru contractual pentru achiziţionarea a 300 de milioane de doze, în numele tuturor ţărilor membre ale UE.

Instituţia europeană va continua discuţiile cu alţi producători de vaccinuri.

Citește și:

SUA dau 2,1 miliarde de dolari pentru a achiziționa doze dintr-un vaccin împotriva COVID-19

ADVERTISING

Rusia se pregăteşte să înceapă o campanie de vaccinare în masă împotriva Covid-19. Primii vaccinaţi vor fi doctorii şi profesorii

Imunologul american Anthony Fauci are îndoieli cu privire la siguranța vaccinurilor dezvoltate de Rusia și China

Johnson & Johnson a început studiile clinice pe oameni pentru vaccinul său împotriva COVID-19

Cât de repede va avea România acces la vaccinul anti-COVID

Rusia spune că în 2 săptămâni aprobă un vaccin pentru COVID-19. Dar nu a trecut nici de faza 2 de testare: E un moment Sputnik


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇