Imunologul american Anthony Fauci are îndoieli cu privire la siguranța vaccinurilor dezvoltate de Rusia și China

Imunologul american Anthony Fauci are îndoieli cu privire la siguranța vaccinurilor dezvoltate de Rusia și China

Imunologul Anthony Fauci, vocea raţiunii ştiinţifice din Statele Unite cu privire la pandemia de COVID-19, şi-a exprimat vineri îndoieli cu privire la siguranţa vaccinurilor dezvoltate în prezent de Rusia şi China.

Sper cu adevărat că ruşii şi chinezii îşi testează vaccinurile înainte de a le administra„, a declarat Fauci în timpul unei audieri în Congresul american, informează AFP.

„Să afirmi că dispui de un vaccin gata de a fi distribuit înainte chiar de a-l testa este, după părerea mea, problematic, ca să nu spun mai mult”, a adăugat respectatul director al Institutului american de boli infecţioase, care consideră că SUA nu vor fi nevoite să depindă de vaccinurile altor ţări.

ADVERTISING

Rusia spune că în 2 săptămâni aprobă un vaccin pentru COVID-19, dar nu a trecut nici de faza 2 de testare: E un moment Sputnik

Rusia a anunţat săptămâna aceasta că speră să înceapă producţia industrială a două vaccinuri COVID-19 concepute de cercetătorii din centrele de cercetare de stat începând din septembrie sau octombrie.

Kiril Dmitriev, preşedintele unui fond suveran ce finanţează dezvoltarea unuia din cele două vaccinuri, a comparat cursa actuală pentru obţinerea vaccinul anti-COVID-19 cu cucerirea spaţiului.

"Americanii au fost uimiţi când au auzit semnalul Sputnik-ului", primul satelit lansat de URSS în 1957, a declarat Dmitriev pentru canalul american de ştiri CNN. "Cu vaccinul va fi la fel. Vom fi primii".

Moscova nu a făcut cunoscute date ştiinţifice care să susţină siguranţa şi eficacitatea vaccinurilor sale.

ADVERTISING

Competiția vaccinurilor

Mai multe proiecte care urmăresc obţinerea unui vaccin au arătat rezultate încurajatoare, inclusiv încercările unui institut chinez de cercetare militară realizate în comun cu grupul farmaceutic CanSino Biologics.

Armata chineză a autorizat utilizarea acestui vaccin în rândurile militarilor la sfârşitul lunii iunie, chiar înaintea începerii ultimelor faze ale testării.

Trei vaccinuri dezvoltate în statele occidentale se află în ultima fază a studiului clinic pe oameni: unul de către compania americană Moderna, altul de către universitatea Oxford în parteneriat cu laboratorul AstraZeneca şi un al treilea de către alianţa germano-americană BioNTech / Pfizer.

ADVERTISING

Citește și:

În ciuda acuzaţiilor de furt, Rusia anunţă un acord comercial pentru un vaccin împotriva COVID-19

Comisia Europeană asigură achiziționarea a 300 de milioane de doze de vaccin pentru toate statele membre, dacă se va dovedi eficient contra SARS-CoV2

ohnson & Johnson a început studiile clinice pe oameni pentru vaccinul său împotriva COVID-19


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇