Rusia se pregăteşte să înceapă o campanie de vaccinare în masă împotriva Covid-19. Primii vaccinaţi vor fi doctorii şi profesorii

Rusia se pregăteşte să înceapă o campanie de vaccinare în masă împotriva Covid-19. Primii vaccinaţi vor fi doctorii şi profesorii

Rusia se pregăteşte să înceapă o campanie de vaccinare în masă împotriva coronavirusului de tip nou, în luna octombrie, a declarat sâmbătă ministrul sănătăţii, Mihail Muraşko.

Ministrul a explicat că institutul de cercetare de stat Gamaleia din Moscova a finalizat testele clinice ale vaccinului şi că se pregăteşte documentaţia pentru înregistrarea acestuia, transmite Reuters, care citează agenţiile ruse de presă RIA şi Interfax.

El a precizat că primii vaccinaţi vor fi doctorii şi profesorii.

Vaccinul, avizat în august

O sursă a declarat săptămâna aceasta pentru Reuters că primul potenţial vaccin din Rusia împotriva COVID-19, dezvoltat de o instituţie de cercetare de stat, este de aşteptat să obţină avizele necesare în august, pentru a fi administrat la scurt timp după aceea lucrătorilor din sănătate.

ADVERTISING

Institutul Gamaleia lucrează la un vaccin pe bază de adenovirus, menţionează Reuters.

Imunologul american Anthony Fauci are îndoieli cu privire la siguranța vaccinurilor dezvoltate de Rusia și China

Viteza cu care pregăteşte Rusia lansarea unui vaccin anti-COVID a stârnit întrebări în unele media occidentale dacă nu cumva Moscova pune prestigiul naţional înaintea ştiinţei şi siguranţei, mai notează Reuters.

În lume se lucrează în momentul de faţă la peste 100 de posibile vaccinuri menite să oprească pandemia de COVID-19. Cel puţin patru dintre ele se află în faza a treia de testare pe om, conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, trei în China şi unul în Marea Britanie.

ADVERTISING

Citește și:

Johnson & Johnson a început studiile clinice pe oameni pentru vaccinul său împotriva COVID-19

Comisia Europeană asigură achiziționarea a 300 de milioane de doze de vaccin pentru toate statele membre, dacă se va dovedi eficient contra SARS-CoV2


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇