Medicii din Quebec spun că au găsit un medicament eficient împotriva Covid: Rata deceselor scade cu 44%. În Grecia deja este folosit

Medicii din Quebec spun că au găsit un medicament eficient împotriva Covid: Rata deceselor scade cu 44%. În Grecia deja este folosit

O echipă de cercetători de la Montreal Heart Institute, Quebec, afirmă că a descoperit o armă eficientă împotriva COVID-19: Colchicina, un medicament cunoscut și utilizat pentru alte boli.

Medicul Jean-Claude Tardif, cel care a condus studiul, spune că este o „descoperire științifică majoră”, potrivit CTV News.

Cercetarea a fost făcută pe 4.159 de pacienți al căror diagnostic de COVID-19 a fost confirmat printr-un test PCR.

În urma studiului, s-a constatat că după administrarea tratamentului cu colchicină, numărul spitalizărilor se reduce cu 25%, cel al persoanelor care au nevoie de ventilație mecanică scade cu 50%, iar numărul deceselor cu 44%.

ADVERTISING

„Este o mare speranță pentru pacienții care au COVID-19 și care sunt îngrijorați că pot avea complicații”, a spus Tardif.

Medicul crede că prescrierea medicamentului ar putea contribui la reducerea rapidă a numărului persoanelor internate în spitale.

„Studiul nostru a arătat eficiența tratamentului cu colchicină pentru a preveni complicațiile majore ce pot apărea la cei diagnosticați cu COVID-19. Colchicina este un medicament atât de vechi, tratăm guta cu el de sute de ani, este disponibil în toate farmaciile. Orice medic, dacă dorește, îl poate prescrie de acum”, a spus el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Grecia a aprobat deja utilizarea medicamentului

Agenţia elenă pentru medicamente a anunțat că a dat deja undă verde pentru utilizarea colchicinei la pacienții diagnosticați cu Covid-19, informează publicația Ekathimerini.

La studiul canadian au participat și experți din Grecia.

Președintele Societății Elene pentru Boli Infecțioase, Panagiotis Gargalianos, a declarat că administrarea colchicinei va necesita rețetă din partea medicului și va fi pusă la dispoziție doar a anumitor categorii de pacienți.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇