Marea Britanie a început un studiu clinic la scară mare pentru un nou tratament care să-i ajute pe pacienții COVID cu simptome grave.
Primul pacient este o româncă de 34 de ani, Alexandra Constantin, care a ajuns luni la spital din cauza COVID. Ea a primit tratamentul marți după-amiază, la Spitalul Hull Royal, potrivit BBC. Jurnaliștii britanici precizează că Alexandra Constantin ”are acasă o fiică la care dorește cu disperare să se întoarcă”.
- Al doilea val pandemic lovește puternic Marea Britanie. Morgile locale nu mai fac față
- Peste 1.000 de decese de COVID-19 în Marea Britanie, în ultimele 24 de ore
Cum funcționează tratamentul
Tratamentul presupune inhalarea unui proteine numită interferon beta, pe care organismul o produce în mod natural atunci când luptă cu o infecție virală. Astfel medicii speră că pot stimula sistemul imunitar.
Pentru a arăta cum funcționează tratamentul, o asistentă i-a dat româncei un nebulizator, care transformă medicamentul în vapori, pe care Alexandra i-a inhalat cât a putut de adânc în plămâni.
Interferonul beta e considerat prima linie de apărare în lupta cu virusurile, alertând organismul să se pregătească de atac. Dar coronavirusul pare să oprească producerea acestei proteine.
- Marea Britanie a vaccinat deja aproape două milioane de oameni împotriva Covid-19
- Un nou studiu arată că vaccinul Pfizer este eficient şi împotriva noilor tulpini virale din Marea Britanie şi Africa de Sud
Un studiu inițial, efectuat pe doar 100 de oameni, a arătat că pacienții care fac aceste inhalații au cu 80% mai puține șanse să dezvolte o formă gravă a bolii, care i-ar aduce pe secțiile de terapie intensivă. Ei s-au recuperat mult mai rapid și nu au avut printre simptomele post-boală pierderea respirației.
Acum se dorește un studiu de amploare, pentru a se vedea cât de eficient este cu adevărat. Această a treia fază va include peste 600 de pacienți din peste 20 de țări.
Tratamentul a fost dezvoltat de Spitalul Universitar Southampton și e produs de compania Synairgen. Costul este de aproximativ 2.000 de lire sterline.
Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:
- Exclusiv: Ministrul Justiției despre pensiile și salariile magistraților, ordonanța pentru SIIJ, DIICOT, reformarea CSM și cronometrul CEDO – Interviu video
- Cine l-a creat pe Donald Trump și ce face America cu otrava pe care acesta o lasă moștenire. E etic ce au făcut Facebook și Twitter? – Interviu video cu Andrew Solomon
- Dr. Florin Chirculescu: Sunt vreo 15 ani de când discutăm că banii sunt insuficienți. Toți spun ”Vai! Trebuie să rezolvăm Sănătatea și Educația”. Și nimeni nu le rezolvă Interviu
- E haos în administrația Capitalei: Companiile municipale sunt executate silit, angajații nu au taxele plătite, datoriile sunt uriașe. Nu se știe cine va asigura anul acesta servicii vitale pentru București
- Donald Trump, acuzat de instigare la revoltă, are puține șanse să mai candideze vreodată la președinție
- Cu ce este noul Parlament mai altceva decât cel vechi?