Al doilea val pandemic lovește puternic Marea Britanie. Morgile locale nu mai fac față

Al doilea val pandemic lovește puternic Marea Britanie. Morgile locale nu mai fac față

Explozia de cazuri de coronavirus din Marea Britanie este și mai vizibilă în comunitățile mai mici, unde spitalele locale nu mai fac față nici măcar să depoziteze cadavrele celor care au pierdut lupta cu necruțătorul virus.

The Guardian prezintă situația din orașul Leatherhead din comitatul englez Surrey, unde în acest moment 170 de cadavre (dintre care jumătate sunt decedați de Covid-19) sunt păstrate într-o morgă temporară, pentru că morga spitalului din oraș și-a depășit deja capacitatea.

Morga temporară de aici (care are o capacitate de 800 de locuri) a fost ”adăugată” morgii spitalului local (care are 600 de locuri) în luna aprilie, pentru a prelua din numărul mare de cadavre din primul val pandemic.

ADVERTISING

Dar cel de-al doilea val pandemic devine și mai amenințător

Purtătorul de cuvânt al autorităților locale din Surrey averitzează că situația e mult mai gravă acum, iar comitatul riscă să se confrunte cu dificultăți, în cazul în care capacitatea de 1.400 de locuri va fi depășită în următoarele săptămâni.

Pentru a explica mai bine amploarea fenomenului, acesta a arătat în cifre cum se vede cel de-al doilea val pandemic.

ADVERTISING

”În primul val, care a durat aproximativ 12 săptămâni, din martie până în mai, morga temporară a găzduit 700 de corpuri neînsuflețite.

Acum, însă, din 21 decembrie până acum, după doar două săptămâni și jumătate, au trecut deja 300 de cadavre prin noua morgă”, spune acesta, citat de The Guardian.

Situație gravă în Marea Britanie

Numărul de pacienți bolnavi de Covid-19 internați în spital a atins un nou record în Anglia, în timp ce numărul deceselor în Marea Britanie a depășit 80.000 de oameni iar cel al celor nou-confirmați a depășit 3 milioane.

ADVERTISING

Duminică, peste 563 de oameni au murit de Covid-19, totalul deceselor din cauza noului virus ajungând la 81.431.

Statistici separate arată însă că numărul certificatelor de deces pe care ar fi fost trecut și diagnosticul de Covid-19 ar fi ajuns la 97.000.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇