Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie a fost confirmată oficial în România

Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie a fost confirmată oficial în România

Noua tulpină de coronavirus a fost depistată, vineri, în România. Informația a fost confirmată pentru SpotMedia.ro de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Într-un final, a venit și informarea oficială de la Grupul de Comunicare Strategică:

Una dintre tulpinile SARS-CoV-2 secvențiate în perioada 5-8 ianuarie 2021 la INBI „Matei Balș” se incadrează în varianta cu transmisibilitate crescută B.1.1.7 descrisă in Marea Britanie. În perioada următoare va continua supravegherea prin epidemiologie moleculară a cazurilor suspecte.

ADVERTISING

Pacienta în vârstă de 27 ani este în stare clinică foarte bună, se află în izolare la domiciliu, supravegheată de medicul de familie conform metodologiei în vigoare.

Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea aglomerațiilor, distanțarea socială și igiena mâinilor.

Doar astfel salvăm vieți și ne putem proteja”.

Detaliile vin de la purtătorul de cuvânt

Detalii despre caz a oferit dr. Cătălin Apostolescu, medic primar al secției clinice VII ”Terapie Intensivă Adulți” și purtător de cuvânt al Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București, la B1 TV.

ADVERTISING

”Confirmarea e de o oră - o oră și ceva. E vorba de o tânără de 27 de ani din județul Giurgiu, care s-a prezentat la spitalul nostru în data de 3, cu simptome minime. A fost testată și lăsată să plece acasă”, a declarat specialistul sursei citate.

Conform Digi24, probele au fost recoltate în urmă cu câteva zile, iar confirmarea privind noua tulpină a venit astăzi. Pacienta susține că nu a călătorit în Marea Britanie și nu știe de unde s-ar fi putut infecta.

”Din datele pe care le avem, nu a călătorit în afara țării. Urmează ca DSP să facă o anchetă epidemiologică amănunțită. Dacă informațiile pe care ni le-a furnizat pacienta sunt adevărate, înseamnă că virusul circulă deja în România. Și e mult mai contagios. Ne putem aștepta la o creștere a numărului de cazuri”, a mai spus dr. Cătălin Apostolescu.

ADVERTISING

Citeşte mai multe despre noua tulpină de COVID-19 descoperită în UK:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇