Noua tulpină britanică de COVID-19 a ajuns în America Latină, în ciuda măsurilor luate

Noua tulpină britanică de COVID-19 a ajuns în America Latină, în ciuda măsurilor luate

Un caz de contaminare cu noua tulpină britanică de coronavirus a fost înregistrat în Chile, primul caz confirmat în America Latină, au anunţat marţi autorităţile sanitare, notează AFP.

Persoana infectată este o femeie sosită în Chile pe 21 decembrie de la Madrid, după ce a mai vizitat Dubai şi Londra, a indicat subsecretarul din Ministrul Sănătăţii, Paula Daza.

La sosirea în ţara sud-americană, ea a prezentat simptome ale noului coronavirus. Un test PCR realizat la aeroport a permis detectarea noii tulpini.

În acest context, autorităţile sanitare chiliene au anunţat marţi introducerea carantinei obligatorii de 10 zile cu începere de la 31 decembrie pentru toţi pasagerii care ajung în ţară.

ADVERTISING

Chile şi-a redeschis frontierele la jumătatea lui noiembrie după o închidere de peste opt luni.

La 20 decembrie, Santiago de Chile anunţase deja suspendarea zborurilor dinspre Regatul Unit.

Noua tulpină a coronavirusului este considerată mai contagioasă de autorităţile britanice care au lansat un semnal de alarmă săptămâna trecută.

Între timp, mutaţia a fost detectată în mai multe ţări, ca Portugalia, Franţa sau chiar Iordania şi Coreea de Sud.

În Germania, autorităţile sanitare au raportat marţi că noua tulpină de coronavirus detectată în Marea Britanie era prezentă încă din luna noiembrie în nordul ţării.

Chile se confruntă de câteva săptămâni cu o recrudescenţă a contaminărilor cu coronavirusul. În ultimele 14 zile, numărul infectărilor a crescut cu 28%.

Numărul cazurilor declarate se ridică la 603.986, dintre care 16.488 mortale.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇