Unul dintre cei mai mari pianiști ai lumii a murit la Londra bolnav de COVID-19

Unul dintre cei mai mari pianiști ai lumii a murit la Londra bolnav de COVID-19

A murit legendarul pianist Fou Ts’ong, după ce s-a infectat cu Sars Cov-2. Artistul avea 86 de ani.

Fou Ts’ong, unul dintre primii pianiști de origine chineză care au obținut faima internațională, a murit la vârsta de 86 de ani după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19, conform BBC.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Fou a murit luni la Londra, unde locuia din anii 1950.

Moartea sa a fost confirmată la BBC de Jianing Kong, profesor la Colegiul Regal de Muzică și student al lui Fou.

Fou s-a născut în China în 1934 într-o familie a elitei intelectuale a Chinei. A auzit pentru prima oară muzica clasică occidentală la o vârstă fragedă, când tatăl său s-a întors în China, după mai mulți ani petrecuți în Franța.

În calitate de pianist în devenire, a studiat cu fondatorul și șeful Orchestrei Simfonice din Shanghai, dirijorul italian Mario Paci, care a avut un rol crucial în aducerea muzicii clasice occidentale în China.

În vârstă de 19 ani, Fou a părăsit China pentru a-și continua educația muzicală în Europa, mutându-se în Polonia comunistă de atunci pentru a studia la Varșovia. Doi ani mai târziu, câștiga recunoașterea internațională la prestigiosul concurs Chopin din oraș.

By Giorgio Lotti (Mondadori Publishers), Public Domain, Link

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: