A murit Pierre Cardin

A murit Pierre Cardin

Legendarul designer francez Pierre Cardin a murit la vârsta de 98 de ani.

Anunțul a fost confirmat de familia sa, scrie BBC. El se afla într-un spital din Neuilly, lângă Paris.

”Este o zi plină de tristețe pentru toată familia noastră. Pierre Cardin nu mai este printre noi. Suntem mândri de ambiția și tenacitatea sa și de îndrăzneala de care a dat dovadă toată viața sa”, se arată în comunicatul de presă.

Viața lui Pierre Cardin

Pierre Cardin s-a născut în Italia în 1922 dar s-a mutat în Franța alături de părinții săi. Și-a început cariera în modă lucrând pentru firme precum Dior sau Schiaparelli, iar în 1946 a creat costumele pentru filmul ”Frumoasa și Bestia” a lui Jean Cocteau.

ADVERTISING

Apoi, Pierre Cardin a revoluționat industria modei cu modelele sale futuristice încă din anii '50, numele său fiind imprimat sub licență pe o mulțime de produse și accesorii precum ochelarii de soare.

Extravaganța pariziană era, până atunci, ceva exclusivist, personalizat și extrem de scump.

Pierre Cardin a spart gheața, lansând colecții ”ready to wear”, aducând moda extravagantă la îndemâna claselor de mijloc și oferindu-le tinerilor o identitate.

În 2018, omul care era odinioară cel mai tânăr designer din Paris a devenit cel mai vârstnic. Dar chiar și la 90 de ani, Pierre Cardin se implica personal în spectacolele de pe podium, căutând mereu să surprindă viitorul în creațiile sale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Hainele pe care le prefer sunt cele pe care le inventez pentru o viață care nu există încă - pentru lumea de mâine”, spunea designerul.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇