Tulpina britanică a SARS-CoV-2 a ajuns în Coreea de Sud

Tulpina britanică a SARS-CoV-2 a ajuns în Coreea de Sud

Trei cazuri de contaminare cu varianta britanică a noului coronavirus, mai contagioasă decât tulpina originară, au fost descoperite în Coreea de Sud, au anunţat luni autorităţile sanitare sud-coreene, relatează AFP.

Cele trei persoane infectate fac parte din aceeaşi familie, care locuieşte la Londra şi care a sosit la 22 decembrie în Coreea de Sud, a anunţat agenţia coreeană de control şi prevenţie a bolilor (KDCA).

Ele au fost plasate în carantină la sosirea în ţară, după ce au fost testate pozitiv cu COVID-19, precizează într-un comunicat agenţia.

ADVERTISING

Această nouă tulpină a apărut recent în Marea Britanie şi a fost descoperită în mai multe ţări europene, dar şi pe alte continente, în Canada, Iordania sau Japonia.

Potrivit unor studii prezentate în Regatul Unit, noua variantă este mai contagioasă decât tulpina originară. Însă nimic nu arată, în acest stadiu, că ar antrena forme mai grave ale bolii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Peste 50 de ţări au impus restricţii călătoriilor provenind din Marea Britanie.

Coreea de Sud a interzis zborurile către Marea Britanie până la sfârşitul anului.

Autorităţile sud-coreene depun în prezent eforturi să oprească un al treilea val al epidemiei, care se concentrează în regiunea Seulului, unde numărul zilnic al cazurilor noi a depăşit în mai multe rânduri un prag de 1.000 în ultimele zile.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇