Doi medici de familie au fost răpuși de coronavirus. Un oraș nu mai are doctori din cauza COVID

Doi medici de familie au fost răpuși de coronavirus. Un oraș nu mai are doctori din cauza COVID

Încă un cadru medical din Ineu, județul Arad, infectat cu virusul SARS-CoV2, a murit. Decesul a survenit miercuri.

„A plecat dintre noi la cele veșnice medicul de familie – Tripa Leonora! A fost în prima linie în acest război cu pandemia, dar astăzi a pierdut lupta vieții. A fost unul dintre cei mai iubiți și apreciați medici de familie din orașul Ineu, fiind cunoscută ca o persoană care era aproape de pacienți. Orașul Ineu a mai pierdut un om deosebit…”, este anunțul primarului din Ineu, Pineuar Călin Ilie Abrudan.

ADVERTISING

A plecat dintre noi la cele veșnice, medicul de familie - Tripa Leonora! A fost în prima linie în acest război cu...

Posted by Pineuar Călin Ilie Abrudan on Tuesday, November 17, 2020

Medicul de familie ar fi făcut complicații din cauza infecției cu virusul SARS-CoV2, însă avea și alte probleme de sănătate grave.

Săptămâna trecută a murit o asistentă din Ineu

La sfârșitul săptămânii trecute, o asistentă medicală în vârstă de 55 de ani care lucra în Spitalul Orășenesc Ineu, județul Arad, a murit, la 10 zile după ce a fost confirmată cu SARS-CoV-2. Femeia nu era cunoscută cu afecțiuni cronice.

„Nu era cunoscută cu afecțiuni. Nu a avut niciodată concediu medical. Boala a avut o evoluție galopantă”, declara Monica Mang, directorul Spitalului Orășenesc Ineu.

ADVERTISING

Monica Mang mai spunea că, la momentul respectiv, în cadrul Spitalului Orășenesc Ineu erau alte 17 cadre medicale infectate, între care 12 asistente, patru infirmiere și un medic.

Orașul Potcoava a rămas fără medici

Situația este și mai gravă în orașul Potcoava (județul Olt), unde unul din medicii de familie a murit de COVID-19, iar al doilea este internat cu aceeași boală. Prin urmare, orașul a rămas fără medici.

Unul dintre cei doi medici de familie din orașul Potcoava a murit după ce s-a infectat cu virusul SARS CoV-2. Femeia în vârstă de 65 de ani a decedat marți la un spital din București.

ADVERTISING

Asistenta cabinetului se află în izolare, în timp ce și al doilea medic de familie a ajuns la spital, tot din cauza Covid 19. Astfel, dispensarul din Potcoava a rămas fără cadre medicale, iar autoritățile locale au făcut demersuri pentru a obține detașarea de urgență a unui medic.

„Nu este nici un medic, avem mare nevoie. Nu are cine să facă o consultație, să dea o rețetă. Am înțeles că o să vină cineva, azi, mâine. Cel de al doilea medic este confirmat pozitiv, la fel asistenta acestuia”, a declarat, pentru Mediafax, primarul oraşului Potcoava, Manuel Enăchioaia.

Orașul Potcoava din județul Olt are aproximativ 5.700 de locuitori.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇