Vasile Dîncu: Poate nu va mai fi nevoie de taxa de solidaritate, dacă vom mări colectarea

Vasile Dîncu: Poate nu va mai fi nevoie de taxa de solidaritate, dacă vom mări colectarea

Discuțiile despre taxa de solidaritate continuă în coaliția de guvernare, însă este puțin probabil să fie aplicată, a spus, vineri, ministrul Apărării, Vasile Dîncu. El consideră că o colectare mai bună a TVA ar putea face să nu mai fie nevoie de taxa de solidaritate.

Într-o emisiune la Digi24, Vasile Dîncu a spus că el nu crede că 1% din cifra de afaceri pentru companiile mari ar însemna foarte mult.

„Probabil că în acest moment nu va fi aplicată această taxă, dar vom încerca cu toții să gândim cu capetele noastre și să vedem dacă 1% din cifra de afaceri este chiar așa înrobitor cum spun unii liberali, că va distruge afacerile marilor companii din România. În foarte multe țări europene, cu un înalt grad de civilizație și de democrație și economică, există acest lucru”, a spus ministrul Apărării, la Digi 24.

ADVERTISING

Dîncu a precizat că a discutat recent cu ministrul de Finanțe și cu alți colegi din PSD să se încerce îmbunătățirea colectării.

„Vom încerca, anul acesta, prin factură electronică, prin digitalizare și prin formule mai simple legate de adunarea contribuțiilor și taxelor, să mărim colectarea și poate nu va fi nevoie de această taxă dacă vom mări colectarea.

La colectarea de TVA suntem pe ultimul loc în Europa. Avem o gaură la TVA de 34%”, a mai spus Vasile Dîncu.

„Taxa de solidaritate”, gândită de noii guvernanţi pentru companiile cu cifra de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro, ar afecta, dacă va fi introdusă, peste 330 de firme din România, conform Profit.ro.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇