Va fi modificată data alegerilor prezidențiale? Ce spune purtătorul de cuvânt al PNL

Va fi modificată data alegerilor prezidențiale? Ce spune purtătorul de cuvânt al PNL

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a afirmat vineri seară că, după alegerile din 9 iunie, se va discuta la nivelul coaliţiei de guvernare dacă va fi modificată data alegerilor prezidenţiale.

”Este doar o speculaţie care se face în legătură cu aceste alegeri. În momentul de faţă cu toţii evoluăm în ecuaţia alegerilor locale. Preocupările noastre se îndreaptă către a oferi cele mai bune soluţii tuturor adminsitraţiilor publice locale din această ţară. Nu discutăm modificarea datei alegerilor prezidenţiale.

ADVERTISING

Este un subiect pe care îl vom aborda după data de 9 iunie, când vom fi în măsură să evaluăm şi rezultatele activităţii noastre şi în mod evident să organizăm şi să proiectăm şi viitorul politic şi electoral. În momentul de faţă nu discutăm modificarea datelor.

A fost şi un anunţ public al premierului în legătură cu posibilitatea de a organiza aceste alegeri în luna septembrie. Foarte probabil vom confirma acest scenariu şi după alegerile locale”, a declarat Ionuţ Stroe, la B1TV, vineri seară, întrebat despre devansarea datei alegerilor prezidenţiale.

ADVERTISING

Întrebat cum vor sta lucrurile între PSD şi PNL după aceste alegeri şi dacă va fi candidat comun la alegerile prezidenţiale, Stroe a precizat că lucrurile pot continua la fel după alegeri, dacă cele două partide vor avea rezultatele sperate.

”Dacă avem rezultate şi mă refer în principal la guvernare, lucrurile pot continua în ecuaţia politică în care evoluăm şi astăzi. Din punctul meu de vedere nu există în momentul de faţă dificultăţi în această relaţie PNL-PSD, chiar dacă există competiţie electorală în mai toate judeţele şi oraşele acestei ţări.

ADVERTISING

Această competiţie, această rivalitate este una istorică şi chiar dacă la nivelul Guvernului există între noi conlucrare, există dialog, decizii comune, la nivelul administraţiei publice locale am preferat să avem această competiţie”, a spus Stroe.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, Legea pentru modificarea art. 5 alin. (1) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea preşedintelui României, care prevede că alegerile prezidenţiale au loc cu cel mult 3 luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de preşedinte.

În luna martie, Curtea Constituţională a respins, ca neîntemeiată, sesizarea deputaţilor USR şi a Forţei Dreptei privind legea pentru devansarea alegerilor prezidenţiale.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat că alegerile prezidenţiale vor avea loc în 15 şi 29 septembrie, iar în 8 decembrie se vor desfăşura alegerile generale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇