USR și PMP negociază o alianță de dreapta ca alternativă la coaliția PSD-PNL

USR și PMP negociază o alianță de dreapta ca alternativă la coaliția PSD-PNL

Două echipe din partea USR și PMP, conduse de președinții Cătălin Drulă, respectiv Eugen Tomac, au purtat miercuri discuții exploratorii despre construirea unei alternative de dreapta la coaliția PSD-PNL, în contextul anului electoral 2024.

„Echipele USR și PMP, conduse de președinții Cătălin Drulă, respectiv Eugen Tomac, au discutat despre alegerile din 2024 și datoria Opoziției democratice de a oferi României o alternativă onestă la dezastrul pe care îl reprezintă Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă”, anunţă un comunicat de presă.

ADVERTISING

Președintele USR, Cătălin Drulă, declară în context că „România trebuie salvată de la prăpastia socialist-securistă săpată de PSD și sateliții săi. Reformele din PNRR, banii europeni pentru investiții și preocuparea pentru binele comunității nu pot fi asigurate în România decât de un pol de dreapta cu orientare modernistă și axată pe interesul românilor, nu al specialilor de partid”.

La rândul său, președintele PMP, Eugen Tomac, apreciază că „numai dreapta modernă și onestă poate oferi României o șansă la un viitor mai bun. Coalizarea forțelor care se opun pesedismului clientelar reprezintă singura cale de a demufa clientela de căpușe de partid de la bugetul statului și de a asigura o dezvoltare bazată pe investiții și reforme structurale”.

ADVERTISING

Ambii președinți „subliniază ferm că extremismul nu poate reprezenta o opțiune pentru România și că partidul AUR este perdeaua de fum ridicată în disperare de Marcel Ciolacu”.

„Românii aflați în fața opțiunii de a-și da viitorul copiilor și administrarea bugetului public pe mâna extremiștilor vor lua decizia corectă în 2024 și se vor orienta către singura alternativă onestă”, afirmă Cătălin Drulă și Eugen Tomac.

Problema este că cele două partide stau destul de prost în sondaje. USR e cotată la 11-12%, iar PMP – la 4-5%. Iată datele un sondaj CURS din mai 2023.

ADVERTISING

E adevărat că în această alianţă ar putea intra şi Forţa Dreptei, cu care Cătălin Drulă a spus că poate avea discuţii în acest sens.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇