USR promite un pachet pentru alegerile din 2024, inclusiv tandem președinte-premier: Nu venim să luăm 8-11%. S-a simplificat scena politică

USR promite un pachet pentru alegerile din 2024, inclusiv tandem președinte-premier: Nu venim să luăm 8-11%. S-a simplificat scena politică

Cătălin Drulă a anunţat marţi despre candidatul la prezidenţiale, că USR are de gând să vină cu o propunere completă pentru tot anul 2024, tandem preşedinte-premier, zona de alegeri europarlamentare, și primari acolo unde nu au câștigat în 2020.

„Vrem să venim cu o propunere completă pentru tot anul 2024, tandem preşedinte-premier, zona de alegeri europarlamentare, primari unde nu avem. Noi avem responsabilitatea de a face în jurul USR o alternativă politică. S-a simplificat scena politică din România, nu mai este atât de complicată. Avem blocul PSD-PNL, blocul specialilor, un partid extremist, cu legături în zona sistemului mai tradiţional, mai cu Ceauşescu, bătrânii rezervişti şi blocul liberal modern, european, care este USR”, a precizat Drulă.

ADVERTISING

„Avem obligaţia să venim cu o soluţie completă, noi nu venim în alegeri să câştigăm câte un mandat, să luăm câte un 8% un 11%. Avem discuţii cu aceste două fomaţiuni, PMP şi Forţa Dreptei, dar oferta este deschisă şi către zona civică. Exista şi în anii '90 acest efort, când e o criză morală în societate să ne deschidem”, a arătat el.

Întrebat când va fi anunţat acest pachet de candidaturi, Drulă a spus că „o să fie în calendarul firesc de alegeri”. 

Liderul USR susține că partidul său nu este la 10% în sondaje şi că este convins că vor avea un scor care să le permită să dea premierul la alegerile din 2024.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Nu avem doar 10% în sondaje, suntem undeva în zona în care am intrat în Parlament şi pe trend de creştere”, a spus liderul USR, confirmând că este vorba de 13% -15%.

„Sunt convins că vom avea un scor care să ne permită să dăm premierul la alegerile din 2024”, a mai spus el, adăugând că în sondajele din 2019 erau la 18% sau 19% şi au luat 23%.

„Se ridică un val în România, anti acest fel de guvernare, nemulţumirea este cumplită. Câteodată ajută să vezi adevărata faţă a politicienilor, putem să ieşim pe stradă şi să vorbim cu oamenii despre pensiile speciale şi despre PSD şi PNL. Sunt convins că îi vom convinge de buna noastră credinţă cu fapte”, a completat Cătălin Drulă. 

ADVERTISING

El a mai arătat că nu crede că vor fi anticipate.

„Înseamnă că sunt într-un mod de panică, nu înţeleg ce s-a întâmplat cu această majoritate de 70%. Să facă alegeri anticipate, că mergem cu toată încredere, cred că nici nu ştiu ce vor face. Se va ridica un val în România care o să îi mature pe toţi”, a arătat Drulă. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇