Nicu Ștefănuță își explică demisia din USR: S-a acaparat puterea într-un mod tribal

Nicu Ștefănuță își explică demisia din USR: S-a acaparat puterea într-un mod tribal

Conducerea USR a pierdut contactul cu societatea civilă, nu mai construiește pentru cetățeni, ci se concentrează pe controlul puterii și securizarea propriilor funcții. Așa explică europarlamentarul Nicu Ștefănuță (Renew Europe) decizia de a demisiona din partid.

Ștefănuță spune că a stat în USR cât a considerat că se mai poate reforma partidul. Dar, afirmă el, în acest moment nu se mai poate reforma.

”Eu am stat atâta timp cât am considerat că se mai poate reforma partidul. În acest moment nu se mai poate reforma. Am făcut opoziție față de linia aceasta de conducere, față de această lipsă de principii, am format un pol în interiorul partidului, în opoziție față de această linie de conducere. Am făcut tot ceea ce ținea de mine, am încercat o dată, de două ori, de trei ori”, a declarat europarlamentarul pentru Digi24.

ADVERTISING

Nicu Ștefănuță a mai precizat că în partid se discută acum eliminarea următoarelor alegeri interne, pentru că toată lumea vrea să rămână în funcțiile pe care le are.

”Acum se discută un moratoriu asupra următoarelor alegeri. Ca să înțelegeți, Biroul Național are mandat de doi ani. Se discută acum eliminarea acestor alegeri. Pentru că, de fapt, s-a cultivat fieful. Și atunci toată lumea vrea să rămână în funcțiile pe care le are. Altfel spus, s-a acaparat puterea într-un mod tribal.

Din punctul meu de vedere, acesta este motivul pentru care nu mai este nimic de făcut în USR. A ajuns în punctul terminus, în care nimic nu se mai poate reforma. Cu toată bunăvoința mea, cu toată bunăvoința altor oameni, care sunt de bună credință și care sunt încă acolo”, a punctat Ștefănuță.

ADVERTISING

Luderul USR, Cătălin Drulă, a declarat recent într-un interviu acordat SpotMedia că nu știe de ce a demisionat Nicu Ștefănuță, precizând că nu a avut un dialog nici prealabil, nici ulterior cu europarlamentarul.

”Nu am avut un dialog nici prealabil, nici ulterior. Îmi aduc aminte doar că la momentul în care USR s-a poziționat cu votul unei majorități covârșitoare din membrii săi, ca partid de centru-dreapta, dl Ștefănuță era poziționat în partea cealaltă. Poate se referă la aceste valori, poate vrea să fie într-un partid de stânga.

ADVERTISING

Am avut numeroase dialoguri cu dumnealui în care n-a menționat niciodată astfel de intenții. Și, până la urmă, pe mine mă interesează ce se întâmplă cu România. Dacă aș sta să mă opresc să facem psihoterapie, ar fi alt rol decât cel al al unui președinte de partid”, a spus Drulă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇